АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 На Одеській магістралі завдяки економним системам освітлення та опалення заощаджено 3 млн 370 тис. грн.


15-04-2019, 15:00 |

Сучасні енергоефективні системи освітлення та опалення за 2018 рік дали змогу заощадити регіональній філії «Одеська залізниця» 2,7 млн грн. на освітлення (1,3 млн грн. на внутрішньому освітленні та 1,4 млн грн. на зовнішньому) та 670 тис. грн. на опалення (570 тис. грн. електроенергії та 100 тис. грн. на вугіллі).

Для економії електроенергії на потреби зовнішнього освітлення проведено модернізацію систем освітлення із заміною прожекторів старого зразка на сучасні світлодіодні прожектори на територіях бази станції Галаганівка Херсонської дистанції колії, бази Шевченківського відділу матеріально-технічного забезпечення, моторвагонного депо Одеса-Застава-1, ДФСК «Локомотив» та Одеської механізованої дистанції навантажувально-розвантажувальних робіт. 

Служба електропостачання впродовж 2018 року впровадила 1 тис. 197 світлодіодних світильників по станціях Колосівка, ім. Т.Шевченко, Знам’янка-Пасажирська, Роздільна-Сортувальна та Помічна, а також на 123 залізничних переїздах.

Сучасне освітлення отримали три електропоїзди після модернізації освітлення салонів із заміною ламп розжарювання потужністю 100 Вт на світлодіодні потужністю 20 Вт.

Впровадження LED-продукції у господарствах регіональної філії «Одеська залізниця» для потреб внутрішнього освітлення у цехах, адміністративних приміщеннях протягом 2018 року дало змогу заощадити 540,8 тис.кВт год електроенергії на суму 1,3 млн грн. Після встановлення LED-модулів освітленість на одиницю поверхні не змінилась, а на деяких об’єктах навіть збільшилась, що відповідає вимогам охорони праці.

У вагонних ремонтних депо Знам'янка, Помічна та Одеса-Застава-1 і моторвагонному депо Одеса-Застава-1проведено модернізацію систем освітлення. Водночас по всіх виробничих підрозділах у приміщеннях постійного перебування персоналу виконуються роботи по заміні ламп розжарювання і люмінесцентні на значно економніші світлодіодні лампи та світильники.

Найактивніше робота з впровадження сучасного енергоефективного світлодіодного (LED) обладнання для освітлення проводяться у господарствах електропостачання, приміських пасажирських перевезень, вагонному, локомотивному та колійному господарствах. Таке освітлення використовується у приміщеннях і цехах виробничих підрозділів, а також для освітлення територій станцій та технологічних баз, залізничних переїздів.

З метою зниження витрат електричної енергії на потреби опалення виробничих підрозділів регіональної філії проводяться роботи по заміні застарілих обігрівачів (електровозні печі, які не мають регулювання) на сучасне електротермічне обладнання (конвектори). Тільки виробничими підрозділами господарства електропостачання впроваджено 225 електроконвекторів на заміну застарілих неефективних обігрівачів.Конвектори мають низку переваг: безпечність та зручність використання, легкість монтажу,  компактний розмір, помірна вартість, високий рівень ККД, швидкий нагрів, автоматичне регулювання опалення та тривала підтримка заданої температури у приміщеннях.

Загалом, за рахунок встановлення сучасного електротермічного обладнання у будівлях вдалося забезпечити відповідний температурний режим, покращити санітарно-побутовий стан, підвищити протипожежний рівень приміщень з пічним опаленням і досягнути економії 240 тис.кВт/год електроенергії  на суму 570 тис. грн. та 26 тонн вугілля на суму 100 тис. грн.


Газета: Чорноморський гудок
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.