АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Укрзалізниця та Нацполіція провели спільні заходи щодо виявлення та запобігання розкраданню пально-мастильних матеріалів


9-07-2021, 13:01 |

Апарат директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця» та Національна поліція України провели спільні заходи щодо виявлення та запобігання розкрадання пально-мастильних матеріалів. Такі заходи пройшли на території близько 20 локомотивних депо компанії.

Так, за результатами інвентаризації в одному з локомотивних депо виявлено 54,7 т надлишків дизельного пального. Також у цьому депо встановлено факт недоливу 2 тис. кг дизпального до локомотива. При цьому на зазначений локомотив було виписано 2 маршрутні листи, що підтверджує факт ведення «чорної» бухгалтерії. За даними фактами відкриті кримінальні провадження та розпочато досудове розслідування.

Загалом у ході спільних заходів виявлено дії організованих злочинних груп та можливе розкрадання близько 140 т дизпального, орієнтовна вартість якого становить близько 4 млн грн. «Ми не будемо толерувати факти розкрадання майна залізниці та дефіцитних пально-мастильних матеріалів. Тому такі заходи будуть постійними. Також нам не по дорозі з працівниками, які замішані в таких оборудках, та керівниками, які причетні до крадіжок або не звертають на них увагу», — наголосив в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик.

 

Крім того, серед порушень, які були виявлені, нестача дизельного пального, заправка дизелем локомотивів, які фактично знаходились у ремонті чи очікуванні ремонту, надлишкова заправка локомотивів пальним та мастилом, неправомірне списання пального, недолив, факт фіктивного надходження та оприбуткування цистерни з пальним. Також зафіксовані факти розкрадання та неналежного зберігання мастила. Апаратом директора з економічної та інформаційної безпеки ініційовано проведення службової перевірки всіх депо, де виявлено порушення.

Укрзалізниця та Національна поліція й надалі проводитимуть спільні заходи, направлені на виявлення, документування та притягнення до відповідальності всіх причетних до розкрадання майна залізниці осіб. Зокрема, відповідно до наказу голови правління розпочато службову перевірку локомотивних депо Південно-Західної, Донецької та Одеської залізниць та відсторонено від виконання посадових обов’язків осіб, причетних до розкрадання.

Нагадаємо, що Служба безпеки України за підтримки фахівців Апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця» викрила корупційний механізм розкрадання дизельного пального в залізничній галузі.

Прес-центр АТ «Укрзалізниця»

 


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.