АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 На станції Одеса-Товарна відбувся відкритий урок для учнів та студентів коледжу


5-10-2021, 15:00 |

Днями на ст. Одеса-Товарна на базі пожежного поїзда Одеського загону воєнізованої охорони регіональної філії «Одеська залізниця» спільно із представниками ДСНС України в Одеській області відбувся відкритий урок для учнів місцевих шкіл на тему «Пожежна безпека на залізничному транспорті. Правила поведінки під час пожеж. Засоби пожежогасіння».

 

Учнів детально ознайомили із роботою підрозділу філії, правила пожежної безпеки, причини виникнення пожеж та як не розгубитися, в разі виникнення надзвичайної ситуації.

За словами заступника начальника служби – головного інспектора з пожежного нагляду регіональної філії Олександра Кварталова, подібні заходи дозволяють наочно продемонструвати молодому поколінню, як необхідно діяти під час пожежі та як її не допустити. Адже щодоби  в Україні фіксується близько 200 пожеж, через які, з початку року загинуло 1129 осіб, 900 отримали травми», - сказав він, додавши, що як правило люди гинуть не від вогню, а «від незнання, як потрібно діяти в екстрених ситуаціях». 

Учні мали змогу ознайомитися із пожежним поїздом (на одеській залізниці їх налічується 8), історією його виникнення та особливістю застосування під час пожеж. Неабияк учнів вразив той факт, що один пожежний поїзд в резерві має такий об’єм вогнегасних речовин, що може замінити 50 пожежних машин, а загальний запас пожежних рукавів поїзда складає 1600 м. 

Після екскурсії за тактичним задумом виникло умовне загорання залізничної цистерни на території станції із вмістом горючої рідини, так почалися сумісні практичні навчання працівників пожежного поїзда ст. Одеса-Товарна разом з оперативно–рятувальним підрозділом  ДПРЧ-8 м. Одеси ГУ ДСНС України, які були максимально наближені до реальних умов роботи. Такі навчання проводяться на залізниці згідно затверджених графіків. На них відпрацьовуються  злагоджені дії відомчої пожежної охорони, оперативно-рятувальних служб ДСНС та інших аварійних служб.

Під керівництвом  заступника начальника Одеського загону воєнізованої охорони з пожежного нагляду Віталія Кавті було проведено майстер-клас із використання вогнегасника. Присутнім пояснили особливості використання вогнегасників різних типів.

Додамо, що з початку року на Одеській залізниці взято до обліку 4 пожежі. Так, на початку року у Новорічну ніч сталась пожежа у електропоїзді на ст. Роздільна, якій знаходився на відстої. Причина пожежі – підпал. Наразі триває слідство. 

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.