АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 На Черкащині через навушники молода дівчина ледь не поплатилася життям


20-10-2021, 17:00 |

Сьогодні вранці о 7:35 на перегоні Софіївка – ім. Т. Шевченка (Черкаська область) машиніст поїзда застосував екстрене гальмування для попередження наїзду на дівчину 15-ти років, яка перебуваючи в навушниках, переходила колію у напрямку руху поїзда та не реагувала на сигнали великої та малої гучності.  

 

Побачивши сторонню особу, машиніст поїзда при швидкості 50 км/год, застосував екстрене гальмування. Через незначну відстань наїзд попередити не вдалося. На місце події викликано карету швидкої допомоги та представників місцевого відділку Нацполіції. Постраждалу дівчину госпіталізовано до міської лікарні м.Сміла.

Одеські залізничники закликають громадян пам’ятати про важливість дотримання правил безпечного перебування на об’єктах залізниці, бути максимально уважними й обережними, а також обов’язково знімати, навушники переходячи колії. 

Варто зазначити, що за 9 місяців з початку року в межах регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» було травмовано 49 осіб, з яких 24 – смертельно. Серед травмованих четверо дітей віком до 16 років, одна дитина –смертельно.

Проведений аналіз невиробничого травматизму свідчить, що більшість випадків трапляються внаслідок порушення потерпілими «Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України». Основна причина травмування - ходіння по колії, перехід залізничних колій у невстановленому місці, знаходження у негабаритних місцях та ураження електричним струмом.  Випадки невиробничого травматизму зафіксовано як по станціях так і на перегонах.

Працівниками відомчої воєнізованої охорони проводяться рейди по недопущенню знаходження сторонніх осіб на залізничних коліях, службових переходах і територіях станцій філії. У випадках виявлення і затримання таких осіб вживаються заходи відповідно до чинного законодавства. Так, з початку 2021 року працівниками відомчої воєнізованої охорони затримано 523 особи. Оштрафовано 243 особи на суму – 8 тис. 284 грн.

Нагадаємо, що порушення громадянами правил безпеки, неуважність та невміння розрахувати власні сили й співвіднести їх із масою та швидкістю руху поїзда стають причинами трагедії.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.