АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Українська мова стала обов’язковою для місцевих друкованих ЗМІ


17-07-2024, 11:00 |

З 16 липня 2024 року набула чинності стаття 25  Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. Це означає, що відтепер усі місцеві друковані ЗМІ в Україні зобов’язані виходити державною мовою.

 

Згідно з новим положенням, друковані ЗМІ можуть видаватися й іншими мовами, не лише українською, але за умови, що одночасно з ними виходить не менший наклад цього ж видання українською мовою.

Мовні версії мають відповідати одна одній за змістом, обсягом, способом друку, а також мати однакову нумерацію та випускатися в один день.

Закон про мову, який був прийнятий у 2019 році, поступово впроваджується протягом п’яти років. За цей час українська мова стала обов’язковою в багатьох сферах життя, включаючи освіту, рекламу, сферу обслуговування, книговидання та інші.

Очікується, що чергове нововведення сприятиме розвитку української мови та посилить її позиції в українському суспільстві.

Важливо зазначити:

  • Ця стаття стосується лише друкованих ЗМІ. Онлайн-видання не підпадають під дію статті 25 Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.
  • Вимоги щодо одночасного випуску тиражів українською та іншою мовою не поширюються на друковані ЗМІ, які виходять кримськотатарською мовою, іншими мовами корінних народів України або англійською мовою.

Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.