АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 З одеських портів вийшли ще 3 суховантажі з українським зерном


5-08-2022, 13:00 |

Сьогодні вранці, 5 серпня 2022 року, з портів Одеси та Чорноморська вийшов перший караван з українським зерном у рамках реалізації ініціативи щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування. Суховантаж Navistar висунувся з порту Одеси, а судна Rojen та Polarnet – із сусіднього Чорноморська.

 

Як повідомляє Мінінфраструктура України, на борту трьох балкерів Navi Star, Rojen та Polarnet 57 тисяч тонн української кукурудзи, яка прямує покупцям у Туреччині, Великій Британії та Ірландії.

«Сьогоднішнім караваном повноцінно запускаємо «зернову ініціативу» в порту «Чорноморськ». Розраховуємо, що гарантії безпеки наших партнерів з ООН та Туреччини працюватимуть і надалі, а експорт продовольства з наших портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку…

Наша мета – 3 та більше млн тонн агропродукції щомісяця з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний»,

– прокоментував міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

 

Нагадаємо, 22 липня у Стамбулі на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

1 серпня в рамках реалізації домовленостей з Одеського порту вирушило перше судно – Razoni під прапором Сьєрра-Леоне. Судно перевозить 26 тис. тонн української кукурудзи до ліванського порту Тріполі. Судно пройшло морським коридором і 3 серпня в Стамбулі успішно пройшло перевірку інспекційною групою.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.