АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Звідки взявся пам’ятник Катерині, чи Одесу обстрілюють менше за інші міста? – що розповів заступник Труханова російському ТБ


16-08-2022, 13:00 |

Олег Бриндак виконує в Одесі обов’язки заступника мера. Він дав інтерв’ю журналістам російського опозиційного телеканалу “Дощ” про гострі питання Одеси, пов’язані з Росією.

 

Після обстрілу «Тіраса» всі ілюзії про «особливу» Одесу зникли

В інтерв’ю він розповів, що одесити розлучилися свого часу з ілюзією того, що місто не чіпатимуть:

“Одесити давно зрозуміли, що немає особливого відношення до Одеси. Такий міф був у перші тижні війни, що ось Одеса особлива, Одесу не чіпатимуть. Після обстрілу “Тіраса” ні в кого ілюзій не залишилося з приводу того, що так само, як і будь-яке інше місто, Одеса буде стерта з лиця землі і нічого святого немає у вбивць”.

Чи пропонували керівництву Одеси працювати на Росію?

Також прокоментував Олег Бриндак і питання журналіста щодо того, чи телефонували йому чи безпосередньо Геннадію Труханову з пропозицією перейти на російську сторону:

“У нас, на щастя, таких контактів не було. Я думаю, що ми за свою політичну кар’єру досить чітко показали свою позицію. У нас в Одесі це ні для кого не секрет, завжди сильна була політична боротьба. війни наші опоненти вирішили, що це шанс “утопити” міська влада та мера зокрема, використовуючи всі ці старі наративи, як ось про російський паспорт, “Одеса – російський світ”, усі ці речі, які за багато років так і не знайшли ні одного підтвердження… Ми пережили такий неприємний момент десь тиждень, днів 10. Потім уже людям популярно пояснили, я так розумію, не тільки ми, а й спеціально підготовлені люди, що розхитувати корабель під час бойових дій нікому не дозволено і в політику грати також нікому не дозволено”.

Установку пам’ятника Катерині II просувало російське посольство за російські гроші

Розповів в.о. віцемера і про те, як впливала на Одесу російська сторона:

“Звичайно, в ті роки, особливо до 2014 року, вплив консульства Росії, яке тут працювало, був дуже сильним. Це було вогнище і шпигунства, і поширення «русого заходу». Це і фінансування величезні: події, покладання, культивація певних моментів. Відновлення Також, за моєю інформацією, досить вагому участь брав російський капітал в установці пам’ятника Катерині свого часу.

Зазначимо, як раз у цей час, 04 листопада 2013 року по 25 травня 2014 року  Бриндак  виконував обов'язкі Одеського міського голови.

Українська культура та українська мова відіграватимуть все більшу роль у місті

Олег Бриндак поділився також своїми поглядами на майбутнє розвитку української мови та культури:

“Звичайно, ми розвиватимемо державну мову, особливо після війни і все, що стосується української культури та української мови. Але якщо при цьому, у нормальній демократичній, цивілізованій, вільній Україні хтось захоче спілкуватися російською та читати Достоєвського та Чехова, то я вважаю, що це його повне право, хоча мій товариш, уродженець Санкт-Петербурга і колишній житель Росії каже, що ті, хто там зараз обстрілюють Харків, теж у дитинстві Достоєвського та Чехова читали, тобто не в цьому справа». 


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.