АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Що сьогодні вирішила топонімічна комісія щодо знесення пам’ятника Катерині ІІ


24-08-2022, 17:00 |

23 серпня 2022 року в Одесі пройшло чергове засідання міської історико-топонімічної комісії. Зокрема, було порушено питання знесення пам’ятника Катерині ІІ.

 

Але, як стало відомо з ходу засідання комісії, рішення щодо нього відклали на потім. Причиною стало те, що юридичний департамент міськради досі не з’ясував повноваження міста: чи має право Одеська міська рада ухвалювати рішення про його знесення. Тому комісія вирішила відкласти це питання на майбутнє.

Нагадаємо, що раніше президент України розглянув одразу дві петиції про знесення чи заміну пам’ятника російській імператриці Катерині II. Глава держави наголосив, що такі рішення – компетенція місцевої влади.

При цьому міністр Культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко висловився за демонтаж пам’ятника з його нинішнього місця на Катерининській площі.

Там же після довгих дискусій залишилося невирішеним питання про перейменування одного з міських об’єктів на честь 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу. Комісія не дійшла єдиної думки з історичних та лінгвістичних питань.

Раніше член комісії Олександр Бабич відзначив складність цього питання, пов’язану з тим, що назва військового підрозділу занадто довга, що спричинить складності технічного характеру.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.