АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Мер Труханов висловився про знесення пам’ятника Катерині II та про переговори з РФ


30-08-2022, 13:00 |

Міський голова Одеси Геннадій Труханов дав інтерв’ю італійській газеті, в якому заявив, що він не підтримує ідею демонтажу пам’ятника Катерині, проте підтримує повернення Криму Україні шляхом переговорів з Росією.

 

Геннадій Труханов дав інтерв’ю італійській газеті Corriere della Sera. На сайті видання з’явилися витяги із нього.

В інтерв’ю мер висловив свою позицію щодо кількох спірних питань. Так він заявив, що не підтримує ідею демонтувати пам’ятник Катерині II.

Я проти зносу статуй. Навіть якщо ми руйнуємо пам’ятники, історія цього не зміниться. Знаю, що зібрано петицію з 25 тисячами підписів, але я чекаю. З такою логікою мені також прибрати пам’ятник Пушкіну чи Гагаріну? Це не має сенсу,

– сказав він.

Щодо повернення Україні Криму, у цьому питанні, на думку Геннадія Труханова, обидві держави мають йти шляхом переговорів:

Я вважаю, що важливо діяти політично, адже на коні життя мільйонів людей. Я не хочу, щоб мене неправильно зрозуміли. Очевидно, я мрію повернутися до наших кордонів у 1991 році, але треба крок за кроком домовлятися, поступово шукати компроміси, уникати конфронтації

На запитання щодо того, чи загрожує Одесі захоплення російською армією, мер відповів, що так – адже Путін одержимий Одесою:

Так, він спробує ще – він одержимий нашим містом. Він не хоче його бомбардувати, як Харків, він вимагає його цілим. Я не песиміст, вірю, що ми зрештою переможемо. Але війна залишається довгою, тяжкою. Наш наступ на Херсон іде повільно, і Путін продовжує сподіватися на оточення Одеси з півночі для сполучення з “Придністров’ям”.

Зазначимо, раніше заступник міського голови Одеси Олег Бриндак в інтерв’ю телеканалу “Дождь” зробив протилежні заяви: він сказав, що пам’ятник Катерині був встановлений під кураторством ФСБ, і для Росії Одеса зовсім не особливе місто, і вони не пощадять його за штурмі, якщо до цього дійде.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.