АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 В Одесі розпочалася Джазова осінь


17-09-2022, 11:00 |

Джаз – музика Перемоги, стверджує музикознавець, викладач Одеської національної музичної академії, організатор джазових концертів Олена Шевченко. Саме тому з 17 вересня по 1 жовтня в Одесі пройде серія джазових подій «Джазова осінь в Одесі».

Це в жодному разі не можна називати Одеським джазовим фестивалем, який вже став брендом міста, має своїх засновників і тривалу історію. Це просто осінній джаз в Одесі, в той час, коли в одеситів вже склалася звичка слухати джаз, зазначає організатор подій Олена Шевченко.

Олена розповідає, що ще в часи Другої світової, джаз допомагав пережити жахіття війни не лише мирному населенню, а й бійцям. Якщо звернутися до історії музики, можна згадати Глена Міллера, який розпустив свій оркестр, завербувався у Повітряни сили США і вже там зібрав новий колектив, з яким записав понад 800 творів. Музика з мирного та благополучного часу 30-х, була для бійців іноді важливішою, листів із дому.

З початком збройного вторгнення в Україну джазові музиканти Одеси також не залишилися осторонь. Вже у березні почали давати концерти у різних арт-просторах міста Вадим Бессараб, Олексій Пєтухов, Сергій Терентьєв. Найчастіше це були камерні, дуже особисті виступи. Були й досі відбуваються концерти для бійців безпосередньо на їхньому місці служби.

Джазова осінь в Одесі проходитиме на декількох майданчиках. Головною подією стане великий концерт Олексія Пєтухова на сцені одеської філармонії. Окрім цього, пройдуть вечір кіно-джазу, танцювальна вечірка, лекція Олени Шевченки «Джаз – музика Перемоги», акція «Діти грають джаз», концерт «Джаз на балконі». Два концерти, 17 та 26 вересня дасть піаніст Сергій Терентьєв. Музиканту 76 років, але він у чудовій музичній формі, стверджує Олена:

«Коли він грає вальс Шопена – щось у світі змінюється, у душі змінюється, у сприйнятті життя змінюється».

 Більш детально про події Джазової осені в Одесі можна оперативно дізнаватися на сторінці у Facebook.

Юлия Сущенко


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.