АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Мер Одеси зробив нову заяву щодо пам’ятника Катерині ІІ


19-09-2022, 17:00 |

Геннадій Труханов вважає, що не варто переписувати історію та що в Одесі треба створити парковий комплекс “Імперського та Радянського минулого”. Куди має бути переміщено частину архітектурних пам’яток Одеси.

 

Про це мер Одеси Геннадій Труханов на своїй сторінці у Facebook.

Міський голова нагадав, що 19 вересня стартують консультації з громадськістю у форматі інтернет-конференції, передбачені Статутом міста, за підсумками якої буде сформульовано основні позиції для голосування.

Переконливо закликаю всіх одеситів, включаючи прихильників знесення пам’ятника, скористатися демократичною процедурою. Одеса – прифронтове місто, яке об’єдналося у своїй рішучості дати відсіч окупантам. Наша країна протистоїть не лише армії ворога. Українська війна за свободу та незалежність – це й цивілізаційне протистояння. Свобода проти рабства. Прогрес проти середньовіччя. Воля проти покірності. Відвага проти боягузтво. Щоправда проти брехні. Демократія проти диктатури та вандалізму.

Також Геннадій Труханов висловив своє особисте ставлення до пам’ятника на Катерининській площі та інших історичних та культурних об’єктів, пов’язаних з імперським та радянським періодом історії України. Він зазначив, що своє особисте ставлення до цього питання він озвучував уже неодноразово. У цьому зверненні намагатиметься резюмувати позицію:

  1. Я проти того, щоб підходити до історії вибірково. Листування та забуття свого минулого згодом призводять до фатальних помилок у майбутньому. Найкращий приклад – сучасна росія. Де старанне листування сторінок своєї історії призвело до того, що «переможець фашизму» народ у ХХІ столітті став його офіційним правонаступником.

  2. Історію слід не переписувати, а переосмислювати.

  3. Впевнений, що в Одесі має бути створений єдиний парковий комплекс “Імперського та Радянського минулого”. Куди має бути переміщено частину архітектурних пам’яток Одеси.

Міський голова висловив упевненість, що наш спільний обов’язок – допомогти майбутнім поколінням українців сформувати ставлення до сторінок минулого нашої країни. Показати, наскільки важким та багаторічним був шлях до здобуття свободи та незалежності України. Апофеозом якого стала перемога українського народу у кровопролитній війні за незалежність проти Росії.

А закінчив свою посаду мер Одеси однозначним: “Все буде Україна!”


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.