АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 В Одесі стартувала сесія міської ради – друга з початку війни (оновлено)


28-09-2022, 13:00 |

Сьогодні, у середу, 28 вересня 2022 року, розпочалося пленарне засідання XV сесії Одеської міської ради. Зазначимо, що це друге засідання Одеської міської ради з початку війни. На сесії присутні 40 із 63 депутатів, кворум є.

 

Згідно з остаточним порядком денним, депутати міськради планують розглянути 55 питань, пов’язаних із фінансами, землею, опалювальним сезоном.

Зокрема, запропоновано затвердити звіт про стан бюджету міста після першого півріччя з урахуванням повномасштабного вторгнення Російської Федерації та його наслідків.

Також планується затвердити схему теплопостачання Одеси та нову вартість харчування у школах міста.

Крім того, на порядок денний депутатам пропонується винести питання про демонтаж та перенесення пам’ятника «Засновникам Одеси» (пам’ятника Катерині II) до Одеського історико-краєзнавчого музею.

Згодом депутати розглянули питання щодо демонтажу пам’ятника «Засновникам Одеси» (Катерині ІІ). Але ця пропозиція не набрала потрібної кількості голосів.

За демонтаж пам’ятника проголосували 17 депутатів. А для ухвалення рішення було потрібно 33 голоса. Більшість присутніх депутатів або не голосували, або утрималися. Обранців, які висловилися проти пропозиції щодо демонтажу, не було.

 

Мер Одеси Геннадій Труханов на сесії був присутній, але за цю пропозицію не голосував. Не проголосували і депутати промерської партії “Довіряй справам”.

Під час обговорення депутат Андрій Вагапов зазначив, що пам’ятник Катерині – маркер “російського світу”. Звернення про демонтаж напередодні міськради подала фракція “Європейська солідарність”.

Нагадаємо, що наразі серед жителів міста на сайті Одеської міськради проходить онлайн-голосування про долю пам’ятника. Воно закінчиться 20 жовтня.

Можливо, депутати хочуть дочекатися його завершення та ухвалити рішення з урахуванням результатів опитування.

«Одеське життя» стежить за перебігом сесії.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.