АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 У Берліні відкрили Одеську площу: хто намагався цьому завадити ?


17-01-2023, 17:00 |

16 січня у Берліні офіційно відкрили Одеську площу – Odesaplatz. Події намагалися перешкодити місцеві комуністи, які влаштували проросійський мітинг.

 

 

Як відкривали Одеську площу в Берліні

Кореспондент місцевого видання “nd” Андреас Фрітсше повідомив, що на відкритті був присутній мер району Міхаель Грюнст. Раніше він ніколи не бував ні в Україні, ні в Одесі, зокрема. Але в день відкриття площі Грюнст отримав офіційне запрошення від голови Одеської військової адміністрації Максима Марченка, яке передав посол України Максим Ємельянов.

Український посол подякував мешканцям та адміністрації району Берліні-Ліхтенберзі за дружній прийом майже 5000 біженців з України. В основному це жінки та діти, які знайшли там житло та роботу.

Мер району зазначив, що допомога Німеччини Україні полягає не лише у наданні ліків, одягу, зброї. Така символічна підтримка є не менш важливою.

 

Комуністи хотіли зірвати відкриття Одеської площі

У цей же час приблизно за тридцять метрів від церемонії представники німецької комуністичної партії (DKP) вирішили вшанувати пам’ять жертв 2 травня. Незважаючи на попередження поліції, вони розгорнули чорні банери «Пам’ятаємо про одеську бойню 2 травня 2014 року! Зупиніть війну, що підтримується США, на Донбасі! Зупиніть політику конфронтації США/НАТО!».

Втім, цей мітинг не зміг завадити церемонії, наприкінці якої все одно звучали українські пісні та “Слава Україні”, пише журналіст Андреас Фрітсше.

Як народилася ідея появи Одеської площі в Берліні

Мер німецької столиці Франциска Гіффі попросила райони міста перевірити, чи є у них “вільні місця” для назв вулиць та площ, пов’язаних з Україною. Першим обізвався район Ліхтенберг.

Там знайшли безіменну площу на перетині вулиць Тресковале та Рейнштрассе (Treskowallee/Rheinsteinstraße). Щовівторка та п’ятниці на цьому місці працює ринок, тому не буде дивним, якщо його скоро називатимуть “Привоз”.

 Юлия Сущенко


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.