АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Цього року Одеса стане кавуновою столицею України


18-03-2023, 13:00 |

В Україні центром вирощування кавунів завжди був Херсон. Але 2023 року посівної компанії в Херсонській області не буде – поля заміновані. А кавуни вирощуватимуть на Одещині.

 

Про це у коментарі пресі розповів Дмитро Соломчук, депутат Верховної Ради, член комітету з питань аграрної та земельної політики.

“У Херсонській області, на жаль, більшість територій заміновані, поля побиті снарядами, потрібен час для розмінування. Але цибуля, кавуни та дині сіятиме в Одеському регіоні та частині Кіровоградської області “,

– розповів Соломчук.

Що стосується цін на кавуни, то не уточнюючи цифр, нардеп спрогнозував, що вони повинні бути нижчими за торішні, тому що виростуть площі, на яких вирощуються кавуни та дині.

 

А борщові овочі – буряк, морква та картоплю вирощуватимуть у Центральній та Західній Україні.

Депутат зазначив, що багато фермерських господарств, особливо малі, цього року переорієнтуються на вирощування овочів, тоді як раніше сіяли зернові або соняшник.

Завдяки росту кількості овочів, що вирощуються, в Україні розраховують подолати дефіцит на них і залежність від імпорту. Тому що імпорт веде до зростання цін на них. Наприклад, зараз особливо подорожчала цибуля.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.