АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Українським біженцям треба сплатити податок: за що?


26-03-2023, 17:00 |

Громадяни України, які виїхали за кордон після повномасштабного вторгнення росії, до 1 травня 2023 року зобов’язані подати декларації про доходи. Про це повідомила представниця Податкового комітету парламенту Ніна Южаніна.

 

За її словами, декларацію про доходи за минулий рік треба подавати у будь-якому разі: і якщо людина за кордоном працювала, і якщо отримувала грошову допомогу від іноземної держави або будь-якої благодійної організації.

Якщо як іноземні доходи декларується благодійна допомога, податки за неї не сплачуються (ані податок на доходи фізичних осіб, ані військовий збір). А за отримання, наприклад, зарплати потрібно буде сплатити податок на доходи у розмірі 18% від загальної суми, а також 1,5% воєнного збору.

За наявності угоди про уникнення подвійного оподаткування між Україною та країною перебування (зараз діють 72 такі міжнародні угоди), платнику податків доведеться заплатити лише 1,5% воєнного збору. Подати декларацію про доходи за 2022 рік можна у електронному кабінеті Державної податкової служби України.

У разі несвоєчасного подання декларації, згідно з Податковим кодексом, загрожує штраф у розмірі 340 гривень. Також може бути застосовано адміністративну відповідальність. У такому разі штраф становитиме від 3 до 8 тисяч гривень.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.