АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Мер Венеції в Одесі: італійці допоможуть реставрувати пам’ятники архітектури (фото, відео)


16-04-2023, 15:00 |

В Одесу з офіційним візитом прибула делегація італійського міста Венеція на чолі з мером паном Луїджі Бруньяро. В рамках візиту  відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері збереження та розвитку культурної спадщини міста. Про це повідомляє офіційний сайт Одеської міської ради.

 

Меморандум став продовженням співробітництва муніципалітетів Одеси та Венеції, яке було започатковано ще у листопаді минулого року.

“Я обіцяв, що приїду в Одесу і зробив це, щоб довести нашу справжню близькість. Сьогодні треба думати про відбудову завтра, коли закінчиться ця жахлива війна”,

– написав Луїджі Бруньяро на своїй сторінці у фейсбуці.

 

Одеській міський голова  Геннадій Труханов зазначив, що історія Одеси тісно пов’язана з історією Італії.

Зокрема, багато архітектурних шедеврів нашого міста створені італійськими архітекторами.

Залучення сьогодні італійських фахівців до розвитку міського простору Одеси та реставрації пам’яток сприятимемо збереженню культурної спадщині міста.


 

«У Венеції є величезний досвід реставраційних робіт, і ми готові ним ділитися з Одесою.  А після перемоги – допомогти й у розвитку порту. Це зробить міцнішою всю Україну»,

– сказав під час підписання Меморандуму Луїджі Бруньяро.

Мер Венеції також висловив солідарність українському народу, зазначивши, що Венеція надала тимчасовий прихисток для понад півтори тисячі біженців з України.

Сьогодні Венеція готова співпрацювати з одеською мерію в питанні  організації відпочинку дітей, які втратили на війні одного з батьків.

Після підписання Меморандуму біля пам’ятного знака міст-побратимів та міст-партнерів Одеси на Думській площі, де встановлено покажчик Венеції, відбулася урочиста церемонія.

Нагадаємо, у День міста, 2 вересня 2022 року, на покажчик міст-побратимів Одеси додали міста Майамі, Майамі-Біч та Венецію, а 7 листопада 2022 року мер Одеси Геннадій Труханов та мер Венеції пан Луїджі Бруньяро уклали Договір про партнерські відносини між містами.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.