АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Чи продовжуватимуть навчальний рік в одеських школах до 1 липня?


1-05-2023, 15:00 |

У Міносвіти нещодавно заявили, що навчальний рік цього року можуть продовжити до 30 червня. Але в Одесі вирішили закінчити навчання у школах традиційно, наприкінці травня.

 

Коли у школярів в Одесі розпочнуться літні канікули?

Про це повідомила керівник Департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич.

Вона зробила кілька важливих повідомлень для одеських батьків:

Останній день навчання 22/23 року за рішенням переважної більшості шкіл Одеси – 26 травня;

З 1 вересня ВСІ ШКОЛИ міста здійснюватимуть освітній процес і очно, і дистанційно. Ті, хто має укриття або мати його до осені – у своїх будинках. Решта – у будинках закладів з укриттям. Рішення за конкретну дитину прийматимуть лише батьки. Педагоги забезпечать можливість зробити вибір.

Як навчатимуться школярі в Одесі з 1 вересня: очно чи дистанційно?

Усім батькам класні керівники дітей незабаром запропонують надати інформацію про те, в якій формі ви плануєте навчання дитини з 1 вересня: очно або з використанням технологій дистанційного навчання.

“Це необхідно для того, щоб ми могли розподілити учнів закладів без сховищ у заклади з ними. При цьому діти залишаться учнями СВОЄЇ ШКОЛИ. Навчатимуться зі своїми педагогами. Зрозуміло, що до 1 вересня в окремих сімей плани можуть змінитися, але загальну картину ми матимемо”, – зазначила Олена Буйневич.

Інформацію про те, чи є в школі притулок чи ні, а також адреси очних шкіл, де проходитиме навчання, батьки можуть дізнатися в навчальному закладі, де навчається їхня дитина.

 

За словами Олени Буйневич, рішення про терміни закінчення навчального року було прийнято на нараду керівників закладів загальної середньої освіти. Проходило воно онлайн, тому що навантаження наприкінці року змушує економити освітян час.

У той же час Міністерство освіти України давало навчальним закладам продовжити навчальний рік до 1 липня для того, щоб компенсувати освітні втрати через війну.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.