АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 На узвозі Маринеско в Одесі бурять свердловини, щоб врятувати цю вулицю


20-05-2023, 11:00 |

Вчора, 18 травня, на узвозі в центрі міста, де просіли проїзна частина та трамвайні шляхи, розпочалася геологічна розвідка.

 

Про це повідомило видання “Думська”.

Спецтехніка пробурила п’ять свердловин для забору зразків у верхній частині спуску Маринеско, де загроза провалу найбільша.

Представник Центру інженерно-проектних досліджень, який проводить роботи, пояснив, що на підставі взятих зразків фахівці розрахують “напруженість ґрунту”, знайдуть підземні порожнини та зможуть зробити розрахунок стійкості.

 

Щоб отримати більш повну інформацію, фахівці найближчим часом пробурять на узвозі ще кілька свердловин.

Раніше “Одеське Життя” писало, що на проведення геолого-розвідувальних робіт на узвозі Марінеско міська влада виділила 1 мільйон 140 тисяч гривень.

Нагадаємо, що необхідність таких досліджень виникла після того, як неозброєним оком стала помітна просадка проїзної частини і трамвайних колій.

 

Вперше це помітили ще в лютому 2022 року. Причому, крім просідання дороги з трамвайними коліями зафіксували руйнування пішохідної доріжки, і появу тріщин на будинках №16 та 18.

Процеси деформації на спуску продовжуються, тому і була замовлена термінова експертиза. Так, трамвайні колії просіли настільки, що з них з міркувань безпеки перестали ходити трисекційні трамваї.

 

Зараз трамвайний рух по спуску Марінеско під загрозою повного закриття. При тому, що ця лінія – єдина, яка з’єднує Пересип та Селище Котовського з центром міста.

Заступник одеського міського голови Олександр Філатов, коментуючи ситуацію, зазначив, що, можливо, узвіз просідає через сусіднє будівництво, яке веде будівельна компанія «Пространство». Якщо експертиза доведе це, мерія висуне до приватника претензії та вимагатиме участі в ремонті.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.