АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Водійське посвідчення в Україні отримуватимуть за новою системою: подробиці


28-05-2023, 11:00 |

До кінця року в Україні запровадять нову систему отримання водійського посвідчення. З 1 червня запускають пілотний проєкт роботи нової системи, до якого долучилася й Одеська область.

 

За новими правилами, щоб скласти іспит на отримання посвідчення водія, не обов’язково треба навчатися в автошколі. Теоретично підготовку можна пройти як самостійно, так і з допомогою репетитора, розказав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За словами міністра, буде посилена перевірка класів, де складають теоретичну частину – замість однієї камери буде чотири, сліпих зон не буде.

Автівки, на яких складатимуть практичний іспит, замінять на Renault і Hyundai, які не старші 5 років.

У самих автівках буде встановлено чотири камери. Одна з них буде зверху і показуватиме, які педалі натискає водій та інструктор. Фронтальна камера показуватиме шлях авто та дії водія. Також буде проводитись аудіозапис, аби не дати змогу інструктору робити підказки. Всі відео й аудіо зберігатимуться на сервері мінімум 30 днів.

Також в Україні зменшать кількість сервісних центрів, де можна скласти водійські іспити. Наразі їх по всій Україні 148, а залишиться лише 55.

Також Клименко додав, що вже з 1 червня розпочинається експеримент, який проводитиметься в Одеській, Київській, Вінницькій та Львівській областях. Експеримент триватиме до 2 місяців, поки технічно будуть переоснащені центри прийому іспитів, аби можна було оцінити, як це може працювати, щоб уже у вересні-жовтні нові правила можна було запровадити в усій державі.

Нагадаємо, що замінити водійське посвідчення можна через додаток “Дія”.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.