АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Вночі, 29 травня, дрон-камікадзе атакував портову інфраструктуру в Одесі.


29-05-2023, 11:00 |

Усю ніч, 29 травня, на Одещині, як й в інших областях України, лунала повітряна тривога через масовану атаку дронів-камікадзе типу “Shahed-131/136”. 

 

Під час нічної масованої ракетно-дронової атаки ворог спрямував по півдню України дрони-камікадзе типу “Shahed-131/136”.

Про це повідомила речниця Оперативного командування «Південь» Наталя Гуменюк, пишуть «Порти України».

«Що стосується конкретно нічної атаки — в нашому напрямку були спрямовані дрони-камікадзе. Частину з них було знищено. Над Миколаївщиною, Херсонщиною, Одещиною працювала ППО. На жаль, внаслідок повітряного бою є уламки, пожежа спалахнула в портовій інфраструктурі. Пожежа ліквідована, наслідки уточнюються. Портова інфраструктура саме Одеси постраждала цього разу»,

— зазначила Гуменюк.

Загалом на півдні силами ППО знищено 4 дрони-камікадзе: три в небі над Миколаївщиною, ще один – над Одещиною.

За даними Повітряних сил ЗСУ, цієї ночі російські загарбники випустили до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс з району Каспійського моря та близько 35 ударних дронів-камікадзе Shahed-136/131 з північного та південного напрямків. Повітряні сили ЗСУ знищили 37 крилатих ракет та 29 дронів-камікадзе уночі 29 травня.

Також в ОК “Південь” нагадують, що рівень ракетної загрози залишається досить високим – ворог вивів на бойове чергування надводний ракетоносій, спорядження якого до 8 «Калібрів».

Зараз в Чорному морі 6 ворожих кораблів, в Азовському – 1.

Також росіяни вночі атакували Київ – ракетами та БПЛА. Знищено понад 40 цілей. Через падіння уламків є руйнування. Постраждалих та загиблих немає, повідомляють в Київській ОВА.

В ОК “Південь” закликають:

 


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.