АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 На Одещині стартував пілотний проєкт від МВС: де складати іспити водіям


7-06-2023, 19:00 |

1 червня Одещина приєдналася до пілотного проєкту роботи нової системи отримання водійського посвідчення. Відтепер теоретична і практична частина іспиту буде проводитись під наглядом відеокамер.

 

З 1 червня, з початком роботи нової системи отримання водійського посвідчення, на Одещині запрацювали чотири “екзаменаційні хаби” для майбутніх водіїв, повідомляють в поліції:

  • № 5143, що у Білгород-Дністровському, на вулиці Гагаріна, 4;
  • № 5144, що в Ізмаїлі, на проспекті Незалежності, 362;
  • № 5149, що у Подільську, на вулиці Соборна, 202 Б;
  • № 5154, що в Одесі, на вулиці  Аеропортівська, 27/1.

В поліції пояснили, що зараз не йдеться про скорочення кількості сервісних центрів МВС. Решта дев’ять сервісних центрів МВС Одеської області не зачиняються, а продовжуватимуть надавати послуги з реєстрації-перереєстрації транспортних засобів, займатимуться обмінами й відновленнями посвідчень водія, видачею державних номерних знаків, їх відповідальним зберіганням і т.д. Але під час реалізації пілотного проєкту складання іспитів в інших ТСЦ області буде призупинено.

Зазначається, що екзаменаційні класи для перевірки теоретичних знань в чотирьох  територіальних сервісних центрах області обладнали системами перехресної відеофіксації із записом звуку, що унеможливлює існування в класі “сліпих” зон і втручання в теоретичний іспит сторонніх осіб.

Наголошується, що змін в теоретичній підготовці майбутніх водіїв в рамках цього проєкту не буде. І щодо порядку самих іспитів для людей нічого не змінюється. Необмежена кількість спроб скласти тести на знання ПДР протягом року теж залишається.

В поліції додають, що у Білгород-Дністровському, Ізмаїльському та Подільському сервісних центрів МВС екзаменатори можуть приймати іспити на чотирьох автівках, в Одесі є п’ять автівок для складання іспитів. Вони оснащені камерами спостереження з кутом огляду 360° та фіксацією звуку в салоні. Камера в салоні фіксуватиме положення рук і ніг кандидата у водії, рук і ніг екзаменатора сервісного центру.

Також правоохоронці зазначають, що у майбутніх водіїв з’явиться також більше інструментів для апеляції рішення екзаменатора, а термін отримання відеозапису на його оскарження буде продовжено до 30 днів. Зменшення кількості автошкіл не передбачається. Всі вони є приватними й діють відокремлено від сервісних центрів МВС.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.