АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 В Україні хочуть карати чоловіків за незаконний виїзд із країни під час війни


12-06-2023, 11:00 |

В Україні готують законопроект, згідно з яким на чоловіків, які незаконно виїхали з України під час війни, чекає покарання.
Як розповів в інтерв’ю виданню. «РБК-Україна» міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, це буде спільна ініціатива парламенту та уряду.

 

Клименко зазначив, що в даний час жодних покарань для тих, хто незаконно перетнув кордон і потім повернувся в Україну, не передбачено.

«На сьогоднішній день таких правил та обмежень не встановлено, але я думаю, що після закінчення війни держава зробить усе для того, щоб кожному громадянину нагадати, що він робив під час війни. Маю на увазі тих, хто нелегально перейшов кордон»,

– сказав міністр.

За його словами, це буде спільна ініціатива Кабінету Міністрів та депутатів Верховної Ради.

«Я думаю, це буде закон»,

– додав Ігор Клименко.

За його словами, зараз вивчається міжнародний досвід.

«Як поводитися з нашими громадянами, які порушили закон уже один раз. Вони повинні відповісти за порушення закону . Я думаю, кожен громадянин цього хоче і зрозуміє державу, якщо будуть якісь обмеження щодо подальшого пересування цих громадян, як мінімум, за кордон»,

 – додав міністр.

Нагадаємо, під час дії воєнного стану в Україні виїзд чоловіків від 18 до 60 років за кордон заборонено. Але є й винятки: виїхати з України можуть деякі категорії громадян. Список тих, кому дозволяють виїзд, досить великий. У тому числі чоловіки з інвалідністю, багатодітні батьки, водії, волонтери, моряки, спортсмени, культурні діячі, народні депутати, міністри.

У мережі поширюється інформація про те, що 17-річним юнакам можуть заборонити виїжджати за кордон. В Держприкордонслужбі дали пояснення.

Після введення в Україні воєнного стану обмежено виїзд громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років (окрім визначених винятків). На 17-річних юнаків ці обмеження не розповсюджуються.

Отже, Держприкордонслужба не обмежує виїзд за кордон юнаків до 18 років.

Оформлення громадян на державному кордоні здійснюється відповідно до норм законодавства та Правил перетинання державного кордону громадянами України.

Також в Держприкордонслужбі додали, що фізична особа, яка досягла 16-ти років, має право на вільний самостійний виїзд за межі України.

Ми також писали, чому одеським морякам важко виїхати з України на роботу.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.