АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 З 1 липня в Одесі очікується зростання цін: що подорожчає


27-06-2023, 11:00 |

Підвищення цін на електроенергію змусить одеський бізнес підіймати ціни на товари й послуги. З липня очікується здорожчання харчових продуктів, виробництво яких напряму залежить від електроенергії. 

 

Уже з 1 липня одесити почнуть отримувати квитанції на електроенергію за новими тарифами. Також з 1 липня повертається акциз на пальне, що теж вплине на зростання цін на товари й послуги.

Загалом аналітики підрахували, що усі товари та послуги здорожчають у межах 5-15%. Розмір подорожчання буде залежати від виду товару.

Очікується, що найбільший ріст цін буде на товари, виготовлення яких потребує значного використання електроенергії. Зокрема, йдеться про пекарні. Тож, вірогідно, ціна на хліб в Одесі здорожчає. Якщо враховувати ріст цін на пальне та на сировину, наприклад, борошно, то це дасть суттєвий поштовх для цін.

Внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС, фахівці прогнозують подорожчання продуктів. Адже через затоплені території буде менший врожай. Це також викличе зростання цін на фрукти та овочі.

Питання перегляду тарифів на воду в Одесі поки що вирішили відкласти через зростання ціни на електроенергію. Хоча це не означає, що від цього кроку відмовилися тривалий період.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.