АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Як правильно їсти банани: ви здивуєтеся


26-06-2023, 19:00 |

Багато хто з нас любить банани, але чи всі їдять їх правильно? Як виявилось, ні. А як слід, розповіли вчені.

 

Так, більшість людей, коли їдять банани, вважають за краще очищати їх від дивних волокон, які можна виявити під час очищення фрукта. Але, як пише блог IFL Scienceс, поспішати позбавлятися цих «ниток» все ж таки не слід.

Як зазначають фахівці, ці бананові волокна відомі науці як пучки флоеми – вони абсолютно їстівні та напрочуд поживні.

За даними Міністерства сільського господарства США, в одному середньому банані міститься трохи менше 100 калорій, а також такі поживні речовини, як клітковина, калій, вітамін В6, вітамін С, магній та марганець та різні антиоксиданти.

Пучки флоеми не надто відрізняються від м’якоті банана. По суті, це внутрішній «водопровід» рослини, яким йде доставка цукрів та інших продуктів фотосинтезу. Такі трубки-канали мають бути досить міцними, щоб виконувати своє важливе завдання, тому флоеми більш жорсткі порівняно з рештою банана.

На думку експертів, флоеми містять більше різноманітних типів волокон та структурних компонентів, необхідних для їхньої роботи. І через це у волокнах утримуватиметься більше корисних речовин для людини.

До речі, те саме стосується й бананової шкірки. Незважаючи на те, що вона жорстка і гіркувата, вона цілком їстівна і навіть корисна, оскільки багата на кілька ключових поживних речовин.

Бананову шкірку радять помістити у воду на кілька днів. Це дозволить деяким поживним речовинам проникнути у воду, що зробить її добрим розчином для поливу кімнатних рослин.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.