АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Новий навчальний рік для одеських школярів буде довшим на місяць


1-08-2023, 15:00 |

Школярі Одеси й області проведуть у цьому навчальному році за партами на місяць довше. Новий навчальний рік триватиме з 1 вересня 2023 р. по 28 червня 2024 р. 

 

Тривалість навчального року встановлено Кабінетом Міністрів під час засідання у п’ятницю, 28 липня. Про тривалість навчального року та його організацію йдеться в Постанові Кабміну “Про початок навчального року під час воєнного стану”. Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Забезпечити організацію початку навчального року залежно від ситуації у кожній окремій адміністративно-територіальній громаді мають ОВА.

Також місцева влада зобов’язана побудувати комфортні та якісні укриття для забезпечення безпеки дітей.

Нагадаємо, що на Одещині майже всі школи з вересня будуть працювати в очному форматі.

Також ми писали, що рятувальники не рекомендують мобільні укриття для шкіл Одещини, оскільки немає відповідних будівельних норм. Тому їх використання для учасників освітнього процесу не є безпечним.

З 1 вересня до очного навчання планує приступити 70% школярів міста. Це близько 16 тисяч дітей. Але цифра попередня, оскільки немає даних від дітей військових та переселенців.

Про це повідомила директорка департаменту освіти та науки Олена Буйневич під час сесії Одеської міськради 19 липня.

За словами Олени Буйневич, точна кількість дітей, які сядуть за парти невідома. Оскільки минулого року від загальної кількості зареєстрованих переселенців у школах Одеси навчалися лише 7-8% – більшість залишилися дистанційно навчатися у своїх школах.

Але цього навчального року ця цифра значно збільшиться, вважає Буйневич.

Нагальною проблемою в навчальних закладах залишається кількість укриттів.

Кількість місць в укриттях шкіл менше кількості місць взагалі. Тому ми виводимо дітей позмінно, і виводимо в першу чергу основні предмети. Для того, щоб діти могли очно вивчати математику, фізику, українську мову та т.п., –

відмітила Олена Буйневич.

Також цього року збільшилася вартість харчування у школах та садочках відповідно до зростання цін на продукти та комунальні тарифи.

Рішенням міської ради, до пільгових категорій дітей, які отримують сніданки коштом міського бюджету, додали дітей загиблих захисників та взагалі дітей захисників.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.