АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 В ніч на 2 серпня ворожі “шахеди” знову атакували порти Одещини: наслідки (фото) (ОНОВЛЕНО)


2-08-2023, 13:00 |

Вночі, 2 серпня, на Одещині Протягом 2 годин 54 хвилин тривала повітряна тривога на Одещині. Ворог атакував портову та промислову інфраструктуру південних районів області. 

 

Нічна атака безпілотниками типу “Shahed-136”, випущеними з Азовського моря через Чорне, була спрямована по півдню Одеської області, повідомили в ОК “Південь”.

Як повідомляють військові, очевидною ціллю ворога були об’єкти портової  та промислової інфраструктури регіону.

Сили протиповітряної оборони невпинно працювали майже 3 години.

Прильоти сталися у будівлю морвокзалу, Українського Дунайського пароплавства (жителі Придунав’я називають його «стакан»), на елеватор та зерносховище.

Вже вдруге на кордоні з Румунією завдано удар по українській портовій інфраструктурі.

З цього приводу Володимир Зеленський написав:

«Чергова ніч війни, чергова ніч роботи нашої героїчної ППО. Захищаємося на максимумі наявних сил. Збито багато «шахедів». На щастя, обійшлося без жертв. На жаль, є пошкодження. Найсуттєвіші – на півдні країни. Російські терористи знову били по портах, по зерну, по глобальній продовольчій безпеці. Усі наші оперативні служби спрацювали ефективно. Світ має реагувати. Коли мішенню є цивільні порти, коли терористи свідомо руйнують навіть елеватори – це загроза всім на всіх континентах. Росію можна й треба зупинити».

Рятувальні служби працюють.

Станом на ранок даних про постраждалих не надходило. Остаточна інформація та результати бойової роботи уточнюються.

Ось такі вирви після нічної атаки дронами-камікадзе спостерігають сьогодні на півдні Одещини.

 Також сьогодні вночі ворог атакував столицю, теж застосувавши “шахеди”. Проте, силами й засобами ППО усі повітряні цілі — понад 10 БпЛА, були своєчасно виявлені та знищені. Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

 

За його словами, станом на ранок зафіксовано падіння уламків в Соломʼянському, Голосіївському та Святошинському районах Києва. Є пошкодження нежитлових приміщень та дорожнього покриття. Без серйозних руйнувань та пожеж. Інформація щодо потерпілих наразі відсутня.

Оновлено.

За інформацією Повітряних сил ЗСУ, у ніч на 2 серпня 2023 року російські окупаційні війська атакували Україну іранськими ударними безпілотниками «Shahed-136/131».

Пуски «шахедів» здійснювались із трьох напрямків – Курськ, Приморсько-Ахтарськ (рф), Чауда (Крим).

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 23 ударних БпЛА.

Більшість «шахедів» знищено на Київщині та Одещині. На жаль, частина запущених ворогом дронів уразила портову інфраструктуру в Одеській області.

 Одеська ОВА та місцеві телеграм-канали показали наслідки нічної атаки на південь Одеської області. Росіяни пошкодили елеватор, зернові ангари та вдарили по морвокзалу та адмінбудівлі Дунайського пароплавства, які розташовані в Ізмаїлі.


 

 


 

 


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.