АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Ремонт Хаджибейської дамби ніяк не почнуть: знову тендер на проведення ремонтних робіт


2-08-2023, 15:00 |

Управління капітального будівництва Одеської міськради 31 липня повторно оголосило тендер на капітальний ремонт на стабілізацію аварійних ділянок дамби Хаджибейського лиману. 

 

Попередній договір, який управління уклало з ТОВ “Ростдорстрой” у травні. Але його розірвали після моніторингу Держаудитслужби, яка виявила порушення законодавства у сфері публічних закупівель.

Згідно з інформацією на сайті державних закупівель Prozorro, вартість робіт не змінилася і становить 62 млн 355 тис. грн.

На ці гроші підрядник має відремонтувати п’ять ділянок дамби, загальною довжиною 600 метрів. На кожній потрібно демонтувати старі конструкції, укріпити відкоси, улаштувати хвилевідбійні блоки.

Новий аукціон відбудеться 8 серпня. Строк виконання робіт — до грудня 2024 року.

Ця спроба знайти підрядника на виконання робіт на дамбі лиману буде третьою. Перша була у грудні 2021 році. І вартість робіт тоді була меншою майже вдвічі – 27 млн грн. Аукціон виграла компанія “Ростдорстрой”. Але у листопаді 2022 року договір розірвали. Друга спроба була весною 2023 року, і тендер здорожчав вдвічі. Його також виграв “Ростдорстрой”. Однак 4 липня договір розірвали після перевірки Південного офісу Держаудитслужби, який виявив кілька порушень.

Одним зі співвласників ТОВ “Ростдорстрой” є депутат Одеської міськради від партії “Довіряй ділам” Юрій Шумахер. Ця компанія займалася в Одесі капремонтами вулиць Преображенської, Софіївської, Черняховського, Новощіпного Ряду, узвозу Маринеско. Зараз вона ремонтує Деволанівський узвіз.

Раніше “Одеське життя” писало, що дамба Хаджибейського лиману з 2003 року перебуває в аварійному стані. У разі її прориву буде затоплено приблизно 23 км2, серед яких залізнична гілка, понад 50 підприємств і організацій, зокрема нафтопереробні підприємства, Одеська ТЕЦ, навчальні установи й пологовий будинок. Також прорив дамби може порушити енергозабезпечення, водопостачання і водовідведення Пересипського району Одеси й центральної частини міста.

Читайте також: На Одещині збираються відремонтувати дамбу за 13 мільйонів


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.