АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Чому потрібно забирати чеки з магазину


31-10-2023, 13:00 |

Всі ми практично щодня робимо покупки як у великих супермаркетах, так і в магазинчиках формату «у дома». І отримуємо чеки за досконалу покупку. Але чи багато хто замислюється над тим, що їх бажано забирати з собою?

 

Так, чеки за великі покупки ми зазвичай зберігаємо: адже набагато простіше повернути бракований товар, якщо на руках є підтвердження його покупки. А ось при купівлі малозначимих товарів або продуктів харчування багато хто не тільки не забирає чеки, а й залишає їх «у вільному доступі» прямо біля каси або на столику покупця. «Одеське життя» з’ясовувало, чому чинити подібним чином – погана ідея.

Отже, ось основні причини, чому не варто забувати забрати чек.

Виключіть «банальні помилки»

Насамперед, маючи на руках чек, ви можете без проблем перевірити список куплених товарів. Це особливо допомагає, якщо список покупок досить великий.

До того ж, трапляються випадки, коли недобросовісні касири «вбивають» у чеки покупців щось зайве, а потім забирають цей товар собі. А без перевірки помітити різницю досить важко.

Та й «банальні помилки», коли на касі пробивають не той товар чи кількість, виключати не можна. Тож завжди має сенс перестрахуватися.

Не дайте шансу злодіям та шахраям

Теоретично, маючи ваш чек, зловмисники можуть спробувати винести такий самий товар або сказати, що він був куплений в іншому магазині. І хоча особисто вам це нічим не загрожує, чи варто залишати злодіям таку просту лазівку?

Крім того, якщо ви розплачуєтеся за покупки банківською карткою, на чеку відобразиться інформація про останні чотири цифри номера картки та сума покупки. І хоча з таким мінімумом даних списати гроші з вашої карти, звичайно, ніхто не зможе, шахраї матимуть можливість використовувати їх, наприклад, зателефонувавши вам по телефону і, представившись співробітниками банку, спробувати дізнатися більше інформації (хоча для цього потрібно ще дізнатися про ваші контактні дані).

Так, залишаючи чеки в магазині, ви, по суті, мало чим ризикуєте, однак, коли справа доходить до фінансової безпеки, зайва обережність ніколи не буде зайвою.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.