АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Для центру Одеси розроблять дизайн-код: що це означає


16-11-2023, 15:00 |

У мерії Одеси мають намір ухвалити дизайн-код для центру міста. Усі вивіски в історичній зоні ЮНЕСКО будуть оформлені в одному стилі та єдиному розмірі.

 

За законом у зоні ЮНЕСКО заборонено рекламу. Тому ніякої зовнішньої реклами там бути не повинно, а всі вивіски будуть приведені до єдиного стандарту.

 

Це хороша новина для Одеси, проте єдині правила мають діяти для всього міста, вважає депутат Одеської міськради Петро Обухов. 

За словами Обухова, спроба створити такий план для всього міста вже була, навіть пройшли консультації з дизайнерами. Але, як виявилось, в Одесі цьому заважає …закон.

“Всі вивіски, які ви бачите на магазинах, кафе, ресторанах – це не вивіски, це реклама. І у нас є закон про рекламу, який забороняє місцевій владі втручатися у форму та зміст реклами. Тому ми не можемо створити такі правила!”


Хоча у Дніпрі та Львові змогли зробити, щоб цей закон про рекламу їм не заважав. І там єдині правила для всіх вивісок по всьому місту”,

– каже Петро Обухов.

Як повідомляло “Одеське життя”, в Одесі щорічно демонтують до трьох тисяч вивісок і рекламних конструкцій, розміщених з порушеннями і потворних фасадів будівель. Щоб розробити єдині правила оформлення реклами, міська влада вивчає досвід німецького міста-побратима Регенсбург.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.