АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Чому перейменування сотні одеських вулиць відклали?


21-02-2024, 13:00 |

Депутати Одеської міської ради під час сьогоднішньої сесії не змогли затвердити нові назви понад 100 вулиць, провулків та інших топонімів міста. У цьому списку було перейменування вулиць на честь військових, які отримали звання Героя України, а також площі та вулиці Льва Толстого.

 

Як розповів депутат міськради Петро Обухов, сьогодні перейменування не пройшло через брак голосів.

Нагадаємо, сьогоднішня сесія Одеської міськради розпочалася з пікету: на Думській площі зібралися представники одеського ветеранського руху. Вони вимагали привласнити великим одеським вулицям імена загиблих Героїв України.

Зранку ативісти принесли до мерії банер з іменами загиблих Герів, на честь яких, на їхню думку, мають бути названі такі вулиці Одеси:

  • вул. Генерала Бочарова на честь Владислава Бувалкіна,
  • вул. Генерала Петрова на честь Дениса Максишко,
  • вул. Жуковського на честь Віталія Блажка,
  • вул. Черняховського на честь Артура Савельєва,
  • вул. Посмітного на честь Євгенія Танцюри,
  • проспект Гагаріна – на честь Ігоря Бедзая.

 

Представники ветеранського руху вважають, що до процесу перейменування вулиць потрібно підходити осмислено, особливо, коли йдеться про сучасних військових.

Учасників акції обурює, що імена героїв запропонували присвоїти невеликим вулицям на околицях Одеси: Махачкалинській – Віталія Блажка, Марії Демченко – Дениса Максишка, Якутській – Ігоря Бедзая.

Читайте також: Родичі та військові висловилися проти перейменування одеської вулиці на честь Героя України

На розгляд депутатів винесли перейменування понад 100 топонімічних об’єктів Одеси, які підлягають перейменуванню згідно із законом про деколонізацію. Раніше нові назви затвердила історико-топонімічна комісія та одесити шляхом онлайн-голосування.

Депутатам було запропоновано виключити із переліку перейменування на честь загиблих героїв, оскільки їхні рідні та побратими раніше виступали проти запропонованих варіантів вулиць.

Цю пропозицію мали розглянути після основного голосування питання, але для цього не вистачило голосів: «за» проголосували лише 32 із 44 зареєстрованих депутатів і рішення не було ухвалено.

А пропозицію депутата Анастасії Великодворової переголосувати, виключивши зі списку всі спірні вулиці, її колеги також не підтримали: за проголосував лише 31 депутат.

За словами Петра Обухова, згідно із законом депутати мали перейменувати вулиці до 27 січня. Далі право переходить до міського голови, а якщо він цього не зробить протягом трьох місяців – до голови ОВА.

«Тепер право на перейменування отримав міський голова. Закликав його реалізувати рішення, прийняті історико-топонімічною комісією та підтримані одеситами в онлайн-голосуванні. Крім тих перейменувань, проти яких протестували вранці одесити під міськрадою»,

– пояснив у себе у Facebook Обухів.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.