АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Посівна кампанія 2024: Одеську область планують забезпечити овочами власного виробництва


7-05-2024, 13:00 |

На Одещині майже закінчили посів овочевих культур і триває посів рису. Цього року очікується, що область забезпечить потребу в овочах шляхом власного виробництва, а надлишки продадуть у сусідні області.

 

Про це повідомили в Департаменті аграрної політики Одеської обласної держадміністрації.

Посіви овочевих культур збільшено

За всіма категоріями господарств Одеської області в поточному році планується посіяти 14,7 тис. га овочевих культур, що становить 106,5% до рівня минулого року.

Станом на 1 травня посіяно 13,9 тис. га овочів.

В аграрному департаменті повідомили, що з метою задоволення попиту населення та з урахуванням кон’юнктури ринку розширено посівні площі таких овочевих культур, як цибуля, помідори та буряк.

А з огляду на ситуацію, що склалася в Херсонській області – основному постачальнику кавунів, сільгосппідприємства Одещини збільшили посівні площі баштанних культур на 109,4% порівняно з 2023 роком, у тому числі:

  • кавунів на 108,7%
  • динь на 111,1%.

Традиційно найбільші площі посівів овочевих культур у сільгосппідприємствах Одеського, Білгород-Дністровського та Ізмаїльського районів.

Читайте також: В Одеській області знищили понад 800 кг імпортних кабачків

За попередніми розрахунками, валовий збір овочів очікується в межах 290 тис. тонн за норми споживання населенням області 315 тис. тонн.

«Тобто область практично забезпечує потребу в овочах шляхом власного виробництва. При цьому окремі види овочів, як-от цибуля та помідори, за якими прогнозується перевиробництво, частково продаються в інші області”,

– заявили в департаменті.

Посівна кампанія рису 2024

Як повідомили в Одеській ОДА, цього року в регіоні планують засіяти 2,5 тис. га рисових полів. Цю культуру вирощують переважно в Кілійській громаді. На рисові поля йде подача води зі зрошувальних систем.

«З огляду на непрості умови, в яких розпочато поливний сезон, сільгоспвиробники розуміють: вирощування рису – це значний внесок для розв’язання продовольчої безпеки регіону та країни»,

 – зазначили в ОДА.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.