АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Флешмоб, тонкощі музейного квесту та шарф музейного знавця у подарунок


26-02-2019, 17:00 |

Сьогодні Одесу з робочим візитом відвідала очільниця Українського культурного фонду Марина Порошенко.

На початку свого візиту перша леді країни взяла участь у флешмобі на підтримку полонених українських моряків, який відбувся на фрегаті «Гетьман Сагайдачний» .

Студенти і курсанти Інституту Військово-морських сил зібралися на палубі з жовтими і блакитними паперовими корабликами на підтримку моряків, що перебувають у полоні.

- Ми закликаємо відпустити всіх полонених моряків і віддати три наші судна. А також допустити до моряків представників України і надати їм всю необхідну медичну допомогу. Я вірю в єдність нашої країни. Тільки об’єднавшись, ми зможемо перемогти, - заявила Марина Порошенко.

Далі - Одеський художній музей та проект «Карта музейного знавця», який створив благодійний фонд «Друзі музею». Грантову підтримку в реалізації цього проекту надав Український культурний фонд.

Нагадаємо, що з листопада минулого року в Одесі з’явився квест-путівник для дітей.

Будь-яка дитина може отримати безкоштовно путівник по 11-ти музеях Одеси. Пройти квест діти зможуть в художньому, літературному, єврейському, археологічному музеях, а також у музеї сучасного мистецтва, особистих колекцій Блещунова, Пушкіна, цікавої науки, західного і східного мистецтва, меморіальному музеї Паустовського, історико-краєзнавчому музеї.

Кожному музею присвячена одна сторінка. На ній можна знайти короткий опис закладу, три завдання, пов’язаних з експозицією, та ілюстрацію. Також в путівнику є карта міста, яку необхідно заповнити наклейками. Діти, що знайшли в музеї відповіді на запитання з путівника, отримують на виході з музею наклейку для карти. Той, хто пройде весь квест і збере всі наклейки, нагороджується дипломом «Юного знавця».

Ось так, в ігровій формі музеї-учасники зацікавлюють та мотивують учасників квесту відвідати різні музеї міста і дізнатися багато цікавого про культурну спадщину Одеси. Квест-путівник можна безкоштовно взяти в касах музеїв.

Сьогодні Марина Порошенко зустрілася з юними учасниками музейного квесту та запитала у них, що їх турбує та що хочеться покращити в музеях. На що діти розповіли голові Українського культурного фонду, як їм подобаються музеї і можливість познайомиться з культурним надбанням України та попросили, щоб в музеях потеплішало, а у вестибюлі з’явився кулер.

- Ми почули негативні та позитивні сторони. З негативними ми будемо боротися, а те, що дітям подобається в музеях, - це прекрасно, - прокоментувала Марина Порошенко.

А ще голова фонду поїде з Одеси не з пустими руками. Вона отримала в подарунок шарф музейного знавця.

В контексті візиту, слід згадати, що з часу впровадження нових ініціатив в освіті вже майже кожна четверта школа в Україні застосовує інклюзивний принцип навчання. Сьогодні на законодавчому рівні зафіксовано, що батьки можуть віддати дитину з особливими освітніми потребами навчатися в загальноосвітню школу, а школа не може їм відмовити. До того ж навчальний заклад повинен створити для дитини всі необхідні умови.

На сьогодні в Україні близько сорока чотирьох тисячі українських дітей мають особливі освітні потреби. Дванадцять тисяч вже вдалося залучити до інклюзивної освіти. Питаннями інклюзії в Україні опікується Український культурний фонд.

Тож в програмі візиту Марини Порошенко були й відвідини Маякської загальноосвітньої школи та відкриття ресурсної кімнати (це спеціально організований простір для розвитку людини та гармонізації її психоемоційного стану. Цими кімнатами облаштовують загальноосвітні навчальні заклади, особливо заклади з інклюзивною формою навчання.) Кімната створена в рамках всеукраїнського проекту фонду Порошенка «Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації».

Марина Мунтян


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.