АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Збиратимуть сміття роздільно


15-03-2019, 15:00 |

Новопризначений голова райдержадміністрації Олексій Осійчук провів нараду щодо запровадження сортування побутових відходів. Адже за кілька останніх десятиліть утилізація сміття перетворилася на велику проблему не лише сіл та селищ, а й мегаполісів. Потрапляючи на сміттєзвалище, відходи забруднюють навколишнє середовище – ґрунт, повітря, воду, – залишаючись там на десятки і навіть сотні років. 

Як зауважують вчені, папір переробляється за 2-3 роки; консервна банка – 120-150 років; звичайний поліетиленовий пакет – 200 років; пластикова пляшка – 500 років; скло – більше 1000 років. 

Розвинені країни вже давно взялися за цю проблему і почали переробляти відходи. Крім того, роздільне збирання сміття впроваджено вже у багатьох населених пунктах України.

Що стосується Захарівщини, то поки що сміття збирається тільки на сміттєзвалищах. Причому на спеціально відведених у кожному селі майданчиках скидається все докупи.

Під час вищезгаданої наради вирішено впровадити пілотний проект щодо сортування побутових відходів у селищі Захарівка. Папір, скло, пластик збиратимуть окремо у спеціальні контейнери для подальшої переробки на спеціалізованих підприємствах. 

У першу чергу контейнери будуть встановлені біля трьох багатоквартирних будинків по вулицях Центральній та Гагаріна. Наразі над вирішенням цієї проблеми працюють райдержадміністрація, Захарівська селищна рада та виробниче управління житлово-комунального господарства. 


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.