АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Юні таланти з Бессарабії посіли призові місця у Всеукраїнському конкурсі


2-08-2022, 11:00 |

Учень четвертого класу Болградського НВК «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів-ліцей» Василь Терзі став переможцем ХVIІ Всеукраїнського конкурсу дослідно-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник», у якому брали участь школярі з усіх регіонів України.

Під керівництвом вчительки початкових класів Людмили Шинкар хлопець опанував технологію виготовлення паперу в домашніх умовах. У своїй дослідницькій роботі «Папір ручного лиття», представленій на конкурс, Василь розповів, як із старих газет та використаних зошитів зміг отримати унікальний за фактурою та кольором папір різної якості.

За словами школяра, папір, який йому вдалося виготовити, можна використовувати для побутових потреб, втілення різноманітних арт-проектів, створення оригінальних дизайнерських листівок та елементів декору, а також для дитячої творчості на уроках технології у школі.
Під час фінального захисту своєї роботи, яка проходила в онлайн-форматі, Василь довів членам журі, що технологія виготовлення паперу ручної роботи є досить актуальною і має право на життя. Це і можливість зробити щось цікаве, і один із напрямів захисту екології.

Дослідницька робота Василя Терзі була оцінена членами журі вищими балами та отримала диплом Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України за І місце у ХVIІ Всеукраїнському конкурсі дослідно-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» у номінації «Я та природа».

Василь – не єдиний учень із Болградського району, який посів призові місця у конкурсі.
Дипломами за ІІ місце нагороджено ученицю п'ятого класу Надєждовського ліцею Арцизької міськради Карину Хану (у номінації «Тваринний світ») та ученицю п'ятого класу Василівської школи Василівської сільської ради Анну Фортунову (у номінації «Охорона здоров'я»).
У номінації «Охорона здоров'я» дипломами за ІІІ місце нагороджено ученицю четвертого класу Залізничненської школи Болградської міськради Поліну Пєєву та учнів Виноградівської школи ім. А.А. Банева Болградської міськради Сергія Чернишова та Анастасію Чернишову.
Власницею диплому за ІІІ місце у номінації «Народознавство та краєзнавство» стала учениця п'ятого класу Табаківської школи Болградської міськради Карина Згеря.

Газета: Одесский вестник
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.