АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Втілили мрію спортсменів


27-07-2019, 15:00 |

Про новий сучасний стадіон мріяло не одне покоління затишан. Адже до теперішнього часу в селищі було тільки одне футбольне поле, на якому вечорами збирається чимало молоді, а іноді й люди старшого віку. Тож коли мова зайшла про плани громади збудувати на території опорної школи не просто стадіон, а цілий спортивний комплекс – всі були в очікуванні чогось незвичайного, такого, чого немає навіть у районному центрі.

Це справді грандіозне будівництво розпочалося ще наприкінці минулого року. За кошти державного бюджету, виділення яких пролобіював народний депутат Олександр Пресман (2 мільйони 200 тисяч гривень) виконали всі підготовчі роботи. Навесні спорудження спорткомплексу продовжилося за кошти Затишанської ОТГ – понад 2 мільйони 600 тисяч гривень. І ось, нарешті, 13 липня всі зібралися на урочисте відкриття. Очам жителів громади та численних гостей відкрилося новеньке поле для міні-футболу зі штучним покриттям, сучасна бігова доріжка, снаряди для воркауту тощо. Весь комплекс огороджений спеціальною сіткою. Найближчим часом тут ще встановлять десяток вуличних тренажерів, глядацькі місця, ліхтарі та камери відеоспостереження. 

– Треба було бачити реакцію нашої молоді та дітей, які приїхали на відкриття стадіону із Захарівки, – каже начальник відділу з питань освіти, культури та молодіжної політики Затишанської ОТГ Альона Мірзакірова. – Вони навіть не приховували свого захоплення, адже, справді, такого гарного спорткомплексу немає в жодному населеному пункті нашого району. В день відкриття безпосередньо на новенькому полі відбувся футбольний турнір між юнацькими командами Затишшя та Захарівки. Хлопчаки запекло бігали з м’ячем, проте у кінцевому підсумку гра закінчилася внічию, з рахунком 2:2. Обидві команди отримають на згадку від Затишанської громади м’ячі з підписами всіх посадових осіб, причетних до будівництва стадіону.

В наступному році подібний спортивний комплекс (на умовах співфінансування з державного бюджету) планується збудувати і у Торосовому. Об’єкт буде розташований на ділянці між дитячим садком і школою, тож торосянам не доведеться їхати до Затишшя для занять спортом.

– Ми помітили, що молодь громади дуже тягнеться до активного відпочинку, – додала Альона Камалівна. – Щодня примітивний стадіон, що розташований навпроти Будинку культури, просто заповнений дітьми. Але з ними немає кому займатися, і юнаки та дівчата змушені самостійно утворювати команди і проводити хоча б якісь ігри у футбол чи з інших видів спорту. На сесії Затишанської селищної ради, що відбулася 2 липня, ми запропонували депутатам підтримати ідею створення власної дитячо-юнацької спортивної школи. Вона працюватиме з 1 вересня як позашкільний заклад на базі існуючих шкільних спортзалів та стадіонів. Тобто, окреме приміщення для ДЮСШ шукати не треба. З дітьми займатимуться тренери з футболу, волейболу, легкої атлетики, шахів, шашок і тенісу. Останні три види спорту викладатиме затишанин, педагог Олег Демчук – людина з інвалідністю, яка дуже любить дітей і до цього часу на громадських засадах займалася з усіма охочими. Посада директора ДЮСШ запропонована вчителю фізкультури Торосівського НВК Юрію Кущенку. Це небайдужа до своєї роботи і школярів людина, яка справді хоче працювати і досягти результатів. Саме Юрій Павлович і набере до штату решту тренерів. Тож у нас є всі шанси та можливості підняти заняття спортом на якісно новий рівень, задовольнити бажання жителів громади до активного відпочинку та демонструвати на різних змаганнях належну підготовку спортсменів.

Олена Харченко


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.