АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Призначати лікарняні хочуть по-новому: що зміниться для кожного українця


23-07-2024, 11:00 |

Як зміняться правила видачі лікарняних в Україні та як це торкнеться звичайних українців. У Міністерстві охорони здоров'я підготували законопроєкт.

 

Процес встановлення факту тимчасової непрацездатності в Україні хочуть зробити ефективнішим і для цього внести зміни до правил видачі лікарняних.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я.

Раніше ми розповідали, чи сімейний лікар повинен виїжджати додому.

Законопроєкт про внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” вже ухвалив Кабінет Міністрів. Для набуття чинності правки має також підтримати Верховна Рада.

Що саме хочуть змінити у видачі лікарняних

Згідно із законопроєктом, усі призначені лікарями лікарняні перевірятимуть їхні колеги. Лікарів-перевіряючих Електронна система охорони здоров’я (ЕСОЗ) вибиратиме автоматично, що виключає людський фактор. Імен перевіряльників ніхто не дізнається. Вони можуть бути навіть з різних регіонів.


Особисті дані пацієнтів також будуть зашифровані.

Якщо перевіряльник вирішить, що лікарняний виданий чи продовжений необґрунтовано, медичний заклад матиме право оскаржити це рішення.

Мета зміни порядку видачі лікарняних в Україні

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров’я, внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” дозволить зменшити корупційні ризики під час ухвалення рішення про обґрунтованість медичного висновку про тимчасову непрацездатність.

Зміни у законодавстві дозволять також врегулювати питання страхових виплат на основі паперових лікарняних, які ще використовуються у виняткових випадках у зв’язку з воєнним станом в Україні.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.