АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Стосується посвідчень водія: з 1 серпня вводяться серйозні зміни


1-08-2024, 13:00 |

Як повідомляють у МВС, саме з 1 серпня набуває чинності нова система видачі посвідчень водіїв та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів з посиленим захистом від підробок.

 

Рішення про запровадження нових документів ухвалив Кабінет Міністрів України у грудні 2023 року. Адже з розвитком технологій виникає ризик підробки документів, а отже — необхідність використання додаткових елементів захисту для зниження такої ймовірності. За даними правоохоронних органів, підробка посвідчень водіїв останнім часом значно активізувався.


Нова система видачі документів допоможе підвищити рівень безпеки на дорогах та ускладнити діяльність зловмисників, які займаються виготовленням підробок.

Громадянам будуть видавати права водія та свідоцтва про реєстрацію з додатковими елементами захисту, які знизять ймовірність підробки. Також нові посвідчення дозволить у режимі онлайн перевірити легітимність свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

При цьому посвідчення водія старого зразка будуть також дійсні до дати, зазначеної на самому посвідченні. Поміняти їх можна за бажанням, але це необов’язково.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.