АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Які продукти вже восени суттєво подорожчають чи взагалі стануть дефіцитом?


8-08-2022, 19:00 |

Восени на українців чекає чергове підвищення цін на продукти. Тому експерти радять уже сьогодні за можливістю закупити ті товари, які найближчим часом зростуть у ціні або просто зникнуть із прилавків.

 

Наразі деякі цінники утримують штучно, але вже скоро вони оновляться, пише Схід.

Член економічного дискусійного клубу Олег Пензін в ефірі телемарафону розповів, що буде з цінами на продукти найближчими місяцями.

«Все, що сезонне дешевшатиме. Однозначно овочі дешевшатимуть у порівнянні з минулим місяцем. Також здешевлення буде, мабуть, і у першій декаді вересня”,

– каже Пензін.

Тобто, овочі та більша частина фруктів стануть трохи доступнішими.

У той же час, через те, що частково відкрилися порти і Україна почала експортувати зерно та соняшник, зростуть ціни на хліб, олію, м’ясо та молочку. Оскільки зерно почали експортувати, воно подорожчає. А це корм для тварин, звідси подорожчання м’яса.

Загалом, за словами експерта, ціни на продукти зростуть у середньому на 15% до кінця місяця. Уряд робитиме все, щоб подорожчання відбувалося поступово і не надто відчутне для простого населення. Проте, порівняно з минулим роком, базовий продуктовий кошик уже подорожчав майже на 34%. Тобто до кінця року ця позначка перетне 50%.

Щодо продукції, яка вироблялася переважно у південних областях, тепер її замінить імпортна. Це обов’язково вплине на ціну. Дефіциту як такого не повинно бути, проте все як завжди залежить від розвитку воєнної ситуації, можливості організувати логістику та інших супутніх нюансів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні різко зміниться в Україні ціна на гречку.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.