АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Мінздрав повідомляє: середня зарплата лікарів зросла на третину


14-08-2022, 17:00 |

З початку року середня заробітна плата лікарів зросла на понад 30%.

 

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я України.

Якщо торік розмір середньої зарплати лікарів становив 18 170 грн, то наразі це 24 150 грн.

Зросла також середня зарплата медичних сестер – з 13 800 до 16 010 грн.

Найвищі заробітні плати отримають лікарі на Дніпропетровщині, Кіровоградщині, Миколаївщині та Херсонщині (понад 26 тис. грн), а медичні сестри – у Донецькій, Миколаївській, Полтавській областях та місті Київ (16-18 тис. грн).

За словами заступника міністра охорони здоров’я Олексія Яременка, медичні заклади, які не спроможні власним коштом виплачувати гідну зарплату медичним працівникам, отримують дофінансування від МОЗ.

Наприклад, заступник директора Одеського обласного департаменту охорони здоров’я Ірина Парамонова назвала причину припинення роботи шкірно-венерологічного диспансеру як окремої медустанови – він не є фінансово спроможним.

– Майновий комплекс збережено, тому ми не бачимо жодних проблем. Вони мають заборгованість 3,8 мільйона гривень перед своїми працівниками. На сьогоднішній день вони отримали фінансування від НСЗУ – шість мільйонів, це приблизно один мільйон на місяць. Але заробітна плата на працівників у них становить півтора мільйона гривень, тобто щомісячно заклад недоотримує близько 500 тисяч гривень. Це призводить до накопичення заборгованості та невиплати заробітної плати,

– зазначила Ірина Парамонова.

Наразі у шкірно-венерологічному диспансері працевлаштовано 112 співробітників.

Співробітники установи створили петицію на сайті президента.

Представники диспенсера закликають одеситів поставити свій підпис під петицією, щоб на Одещині зберігся спеціалізований медичний заклад із лікування шкірних хвороб.

У тексті петиції сказано, що Одеський обласний шкірно-венерологічний диспансер – єдиний дерматологічний заклад на Півдні України, який залишився та продовжує надавати медичну допомогу пацієнтам з тяжкими хронічними захворюваннями шкіри.

Рішення сесії Одеської облради щодо об’єднання шкірно-венерологічного диспансеру з онкологічним центром вони прирівнюють до остаточної ліквідації медичного закладу.

Важко сказати, наскільки зміна керівництва позначиться як лікування хворих. Але існування спеціалізованої медустанови все ж таки переважає.

 

Нагадаємо, згідно з результатами соціологічного дослідження, загалом за останній місяць зарплати в українців знизились.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.