АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 “ПриватБанк” частково не приймає великих купюр від своїх клієнтів: що сталося


21-08-2022, 19:00 |

Лише у касах банку приймають до розрахунку банкноти номіналом у 500 та 1000 гривень.

 

“ПриватБанк” тимчасово не приймає у своїх терміналах та ресайклінгових банкоматах (тих, які не лише видають, а й приймають гроші) банкноти великого номіналу.

Про це стало відомо за підсумками скарги одного із клієнтів, залишеної на сайті Мінфін. У ній він звинуватив банк у нібито порушенні норм законодавства.

“18 серпня зі здивуванням дізнався, що всі термінали самообслуговування перестали приймати купюри номіналом понад 200 грн!!! ,

– Сказано у відгуку.

У відповідь представник банку повідомив про проведення технічних робіт для збереження можливості надалі приймати купюри по 500 та 1000 гривень.

“Ви можете виконати операцію у ТСО та АТМ ресайклінгового типу купюрами менших номіналів (50, 100, 200) у будь-якому пристрої. Купюри номіналом 500 та 1000 можна використовувати при операціях у касах нашого банку”,

– написав співробітник “Привату”.

Чому “ПриватБанк” зробив обмеження?

20 серпня співзасновник Monobank Олег Гороховський повідомив, що в Україні почали з’являтися виведені з обігу купюри номіналом у 500 гривень.

Ці гроші знаходилися у сховищі “Ощадбанку” у тимчасово окупованому Херсоні.

Він розповів, що такі купюри вже виявили в Одесі, Києві та на заході України. Невідомі намагаються поповнити термінали самообслуговування iBox.

Як ситуація відбивається на споживачах

При цьому банкомати та термінали державного ПриватБанку почали часто давати збої. У результаті українці втрачають свої гроші, їх перестали зараховувати на рахунок.

На сайті “Мінфін” останнім часом часто з’являються скарги громадян України, які втратили великі суми грошей через збій у роботі терміналу та банкомату.

Користувач з ніком “Flexity93” поскаржився, що минуло вже майже два тижні з того часу, як банкомат ПриватБанку з функцією Cash-In (прийом готівки) прийняв понад 23 000 гривень готівкою, але не зарахував їх на картку.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.