АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 До цибулі, молока та молочних продуктів приєднується свинина: виробники назвали основні причини подорожчання м’яса


7-09-2022, 13:00 |

Ціни на свинину в Україні зростають, бо попит на це м’ясо зростає. За словами виробників, вартість свинини зростатиме до кінця війни.Ціни на свинину в Україні зростають, бо попит на це м’ясо зростає. За словами виробників, вартість свинини зростатиме до кінця війни.

 

На це є дві основні причини: відсутність імпорту м’яса через закриття кордонів та зникнення з ринку продукції зі свинокомплексів з окупованих територій, пише today.ua.

Директор ТОВ Ланагропрод Олексій Соболєв пояснив, що м’ясокомбінатам зараз дуже важко знайти свинину, а замовлень на м’ясо багато. Тому свинарі завищують ціни, щоби підзаробити. Поросята виросли у ціні, але купувати їх все одно будуть, адже свинина – найулюбленіше м’ясо українців, а разом із нею і сало.

Під час війни поменшало постачання свинини з підприємств Дніпропетровської та Харківської областей: представники м’ясокомбінатів туди не хочуть їхати, бо бояться обстрілів. Зважаючи на все, частина підприємств переїжджає на Західну Україну, або там відкриватимуться нові.

Тільки за останній тиждень свиняча грудинка підвищилася в ціні з 149,71 грн/кг до 152,21 грн за кг, лопатка стала дорожчою з 142,94 грн/кг до 146,94 грн/кг. Цінник на ошийок підскочив із 194,57 грн/кг до 197,16 грн/кг. Ребра подорожчали із 148,24 грн/кг до 149,49 грн/кг. Найдешевше свинину продають в Ашан та Varus.

Нагадаємо, ми вже публікували розрахунки фахівців щодо цін на сільськогосподарську продукцію:
цибуля,
картопля,
молоко та молочна продукція,
гречка.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.