АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Безробітних українців беруть на особливий облік: рахують видані гроші, пропозиції щодо роботи


9-09-2022, 17:00 |

В Україні запроваджено нові правила взаємодії безробітних українців із Державною службою зайнятості. Тепер безробітні, які відвідуватимуть центри зайнятості, реєструватимуться по-новому. Реєстрація буде можлива лише через особистий кабінет.


 

 

Про це повідомила Державна служба зайнятості у своєму Facebook.

Такі правила почали діяти від понеділка, 5 вересня.

“Відтепер записатися на прийом до спеціаліста центру зайнятості можна лише через особистий кабінет, де також відображається вся актуальна інформація щодо пошуку роботи, здійснення нарахувань та виплат тощо”,

– йдеться у повідомленні служби зайнятості.

Отже, тепер вся інформація про безробітне буде зосереджена в його особистому кабінеті, де буде видно, коли він став на облік як безробітний, яку роботу йому пропонували від служби зайнятості, і скільки грошей йому виплатила держава за період безробіття.

Зареєструвати особистий кабінет у Державній службі зайнятості можна лише за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Заходити до кабінету – теж лише через КЕП.

Безробітні можуть зареєструвати особистий кабінет за наступною адресою: https://cutt.ly/7t99xoD. Їм допоможе це зробити відеоінструкція (https://cutt.ly/yt99nm6).

Таким чином, зареєструватися в електронній черзі на відвідування центрів зайнятості можна тільки так.

“Кількість записів обмежена: 1 талон = 1 відвідування одного центру зайнятості”,

– зазначають у повідомленні.

В інформації від Державного центру зайнятості також нагадують, що подати заяву на отримання статусу безробітного та призначення (або поновлення) виплати допомоги по безробіттю можна онлайн кількома способами:

через урядовий портал “Дія” (https://is.gd/haLpAM);
через гугл-форму служби зайнятості (https://is.gd/Y7d6Ib);
через чат-бот(https://is.gd/QFgfLP).

У повідомленні також зазначають, що тепер прийматимуть лише ті заяви на набуття статусу безробітного, які будуть надіслані новим способом.

“Заяви на отримання статусу безробітного, надіслані на електронну пошту inbox@es.dcz.gov.ua після 5 вересня 2022 року, не розглядатимуться”, – йдеться в інформації.

Нагадаємо, що безробіття в Україні б’є рекорди. На сьогодні у країні зареєстровано понад 300 тисяч безробітних. При цьому багато безробітних чоловіків вважають за краще взагалі не ставати на облік у службі зайнятості – побоюються, що там даватимуть повістки у військкомат.

Про це розповів у своєму Telegram-каналі нардеп Ярослав Железняк.

На сьогодні в Україні офіційно зареєстровано 301 тисячу безробітних. Місяць тому, у червні, їх було більше на 15 тисяч. Втім, це не дивно. Адже в Україні почало з’являтися більше вакансій. До того ж безробітних почали залучати до суспільно корисних робіт, за які обіцяють платити щомісяця мінімалку. Тому багато людей працевлаштувалися в такий спосіб і знялися з обліку.

Але, на жаль, на наявну кількість безробітних припадає набагато менше вакансій, ніж було у довоєнний час.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.