АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 «Дія» запустила послугу для реєстрації шлюбу онлайн. Чоловіки почали протестувати


11-09-2022, 17:00 |

Дія запустила послугу для реєстрації шлюбу. Чоловіки почали надсилати скарги. Деякі люди стурбовані тим, що шлюб можуть зареєструвати без їхньої згоди.

 

Завдяки «Дії»в органи Державної реєстрація актів цивільного стану (колишні ЗАГСи) можна подавати цифрові паспорти, повідомляє Міністерство цифрової трансформації. Поділитися такою копією паспорта дуже просто, і це викликало занепокоєння серед деяких чоловіків.

Такий приклад навів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Це ненормально, коли ти відійшов поспати, чи тебе накачали чимось, а на ранок ти вже одружений. Ви зіпсуєте долі майже всієї чоловічої статі», — йдеться у скарзі одного з абонентів «Дії». Цей чоловік пропонує ускладнити процедуру.

Натомість, розробники максимально її полегшили.

«Ми вміємо запускати послуги в два кліки, тому одруження в два кліпи через Дія.Підпис — не така вже далека реальність!», — інформує телеграм-канал Мінцифри.

Щоб звернутися до ДРАЦС, потрібно:

  •  відкрити паспорт у застосунку «Дія»;
  •  натиснути на нього та обрати штрихкод;
  •  дочекатися, доки співробітник ДРАЦСу зісканує штрихкод або вручну введе в систему 13-значний код, який розташований під ним;
  •  підтвердити запит на передачу даних у застосунку «Дія».

Нагадаємо, цифрова копія паспорта з електронним підписом «Дії» передається до сервісу органів державної реєстрації актів цивільного стану. Також шеринг допоможе позбутися помилок при внесенні персональних даних. Це важливо і для таких послуг, як реєстрація народження, зміна імені, оформлення свідоцтва про смерть тощо.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.