АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Чи вплине курс долара на пенсії і чи варто чекати пенсіонерам суттєвого підвищення виплат?


24-09-2022, 19:00 |

Курс долара стрімко зростає, а разом із ним і ціни на продукти та ліки. У цьому пенсії підвищуються мінімально. Незважаючи на їхнє певне зростання у жовтні, питання того, чи державні виплати відповідатимуть поточному курсу долара, залишається відкритим. Тому абсолютно логічно, що наступна індексація, яка відбудеться у березні 2023 року, мала б врахувати всі ці процеси.

 

Загалом, пенсії повинні змінитися так само стрімко, як і курс американської валюти, ціни на продукти та товари, пише Телеграф.

Заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко розповів, що у 2023 році в пріоритеті уряд матиме оборонну та соціальну сфери і на них виділятиметься все необхідне фінансування.

“Щорічна індексація пенсій відбудеться. З першого березня ми плануємо провести відповідну індексацію з урахуванням зростання інфляційних процесів та у проекті бюджету на наступний рік витрати на це закладено”,

– заявив Музиченко.

Але чекати на суттєве підвищення не варто. Прожитковий мінімум зросте приблизно на 5,4%, при тому що негласна інфляція вже становить 30%. Саме через це надбавки до пенсії будуть мінімальними, якщо враховувати ціни на продукти.

Музиченко вважає, що ресурси бюджету не дозволяють керувати великими цифрами. Однак для незахищених та малозабезпечених верств населення будуть передбачені різноманітні програми підтримки та фінансова допомога.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.