АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Виплата пенсій може затримуватись: в уряді назвали причини та терміни


15-10-2022, 17:00 |
Незважаючи на воєнний стан та активні бойові дії, пенсіонери з початку війни продовжують отримувати свої виплати згідно з графіком. Затримки бувають хіба що на територіях, де точаться важкі бої, або в прифронтових містах та селах. Але українським пенсіонерам треба бути готовими до того, що пенсії можуть затримувати.

 

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович розповіла, що пенсії затримуватимуть не на суттєвий період. Якщо й будуть затримки, то лише на кілька днів. Тобто такого, що якогось місяця пенсія взагалі не прийшла бути не може.

За словами міністерки, на початку війни ситуація була набагато складніша, але держава впоралася, тож тепер і тим більше все буде добре.

А затримки пов’язані з тим, що кошти на різні галузі розподіляє Державне Казначейство, куди надходять усі кошти, у тому числі й призначені для пенсійних виплат.

«Якщо наша платіжка приходить одночасно з платіжкою ЗСУ, то першою опрацюють платіжку ЗСУ. Тобто платіжка Мінсоцполітики чекатиме, доки зберуть гроші для військових. Але ми другі на черзі, тому зазвичай затримки через Казначейство незначні та переважно технічні. Звичайно, повномасштабна війна вносить свої корективи не лише до доходної частини бюджету, а й у необхідність перенаправлення коштів за пріоритетними напрямами, зокрема військовими”,

– зазначила Жолнович.

Слід зазначити, що у бюджеті на 2023 рік заморожено мінімальну пенсію та мінімальну зарплату. Але індексацію в уряді обіцяють здійснити.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.