АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Українці зможуть безкоштовно отримати нові світлодіодні лампи: рішення Мінекономіки


15-12-2022, 13:00 |

Українці найближчим часом матимуть змогу безкоштовно обміняти лампи розжарювання на світлодіодні. У планах українського уряду – зробити заміну 50 млн. ламп.

 

Україна найближчим часом розпочне реалізацію програми безкоштовного обміну лампочок для населення: застарілі лампи розжарювання можна буде обміняти на нові світлодіодні.

Про це повідомила перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Усього планується провести заміну 50 млн ламп. Це має суттєво скоротити навантаження на енергосистему, зазначила чиновниця.

«Щоб зменшити наслідки ракетного обстрілу енергетичної інфраструктури, уряд працює у двох напрямках – з одного боку, ми збільшуємо виробництво та розподіл енергії, а з іншого – впроваджуємо заходи енергоефективності, які можуть нам допомогти пережити зиму та зменшити споживання енергії. Такий простий спосіб, як заміна ламп живлення на енергозберігаючі ЛЕД-лампи, допоможе нам споживати на 7-10% менше електроенергії в момент пікового навантаження»,

– запевнила Юлія Свириденко.

Найближчим часом Мінекономіки надасть докладну інструкцію, як можна отримати світлодіодні лампи – механізм буде максимально простим.

Як нагадують у Мінекономіки, допомогти Україні провести кампанію із заміни ламп закликав президент Володимир Зеленський. Іноземні партнери вже відгукнулися на цю ініціативу та погодилися профінансувати кампанію.

Єврокомісія профінансує закупівлю близько 30 мільйонів світлодіодних лампочок для України. Про це повідомила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на міжнародній конференції з підтримки України у Парижі.
Related video

«Ми профінансуємо близько 30 мільйонів світлодіодних лампочок для України. Коли 50 мільйонів таких лампочок буде доставлено з нашими партнерами, це заощадить 1 ГВт (електроенергія) – річний обсяг виробництва (блоку) атомної електростанції! У темний час ми стоїмо разом із нашими українськими друзями»,

– написала згодом Урсула фон дер Ляєн у твіттер-акаунті.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.