Як пробка допомагає зварити ідеально прозорий бульйон
26-12-2022, 19:00 |
Навіть всезнайки-знавці зі «Що? Де? Коли? не змогли розгадати секретний спосіб приготування бульйону з цим предметом. Насправді все лежить на поверхні і дійсно допомагає зварити гарний та смачний суп, вишукане заливне та улюблений усіма холодець.
«Бабуся передала мені у спадок секрет. Він полягає в скляній пробці від графіна. Як ця пробка допомагає зварити ідеальний прозорий бульйон?
— якось запитала знавців із телешоу «Що? Де? Коли?" глядачка.
Команда ерудитів дійшла висновку, що пробку в бульйон кладуть під час варіння. І якщо вона стає невиразною з основною масою супу, значить страва готова.
На жаль, цього разу знавці зазнали фіаско. Господині не намагаються зробити пробку в бульйоні невидимою. До того ж вони кладуть її в каструлю на самому початку процесу — і орієнтуються тільки на її звук.
Так-так, саме звук пробки допомагає переконатися, що бульйон готується правильно. Справа в тому, що прозорим бульйон виходить, тільки якщо варити його на дуже слабкому вогні і постійно стежити за тим, щоб вода не сильно кипіла і «не руйнувала» структуру м’яса на дрібні волокна.
Скляна пробка допомагає регулювати кипіння супу. Якщо нагрівання стає занадто сильним, пробка починає стукати про дна каструлі, і вогонь потрібно знизити. Цей простий сигнал дозволить не стояти довгий годинник біля каструлі: займайся своїми справами, а якщо щось піде не так, ти обов’язково почуєш!
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.