АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Як пробка допомагає зварити ідеально прозорий бульйон


26-12-2022, 19:00 |

Навіть всезнайки-знавці зі «Що? Де? Коли? не змогли розгадати секретний спосіб приготування бульйону з цим предметом. Насправді все лежить на поверхні і дійсно допомагає зварити гарний та смачний суп, вишукане заливне та улюблений усіма холодець.

 

«Бабуся передала мені у спадок секрет. Він полягає в скляній пробці від графіна. Як ця пробка допомагає зварити ідеальний прозорий бульйон?

— якось запитала знавців із телешоу «Що? Де? Коли?" глядачка.

Команда ерудитів дійшла висновку, що пробку в бульйон кладуть під час варіння. І якщо вона стає невиразною з основною масою супу, значить страва готова.

На жаль, цього разу знавці зазнали фіаско. Господині не намагаються зробити пробку в бульйоні невидимою. До того ж вони кладуть її в каструлю на самому початку процесу — і орієнтуються тільки на її звук.

Так-так, саме звук пробки допомагає переконатися, що бульйон готується правильно. Справа в тому, що прозорим бульйон виходить, тільки якщо варити його на дуже слабкому вогні і постійно стежити за тим, щоб вода не сильно кипіла і «не руйнувала» структуру м’яса на дрібні волокна.

Скляна пробка допомагає регулювати кипіння супу. Якщо нагрівання стає занадто сильним, пробка починає стукати про дна каструлі, і вогонь потрібно знизити. Цей простий сигнал дозволить не стояти довгий годинник біля каструлі: займайся своїми справами, а якщо щось піде не так, ти обов’язково почуєш!


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.