АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Де і як отримати економні лампочки?


29-12-2022, 11:00 |

З 1 січня в Україні почне працювати урядова програма з обміну старих лампочок на сучасні лед-лампи.

 

Це необхідно в умовах високого навантаження на енергомережі, яке стало наслідком військової атаки РФ на наші об’єкти інфраструктури.

Звичні нам лампи розжарювання дуже енергоємні, а сучасні лед-лампочки – економні. Так, лед-лампи у порівнянні з лампочками розжарювання споживають електроенергії у 7-8 разів менше. Населення споживає 40% всієї електроенергії по країні, і заміна 50 мільйонів лампочок розжарювання може заощадити роботу одного атомного реактора потужністю 1 Гвт, запевняють фахівці.

Багато молодих родин давно перейшли на сучасне освітлення: такі лампи хоч і дорожчі, але працюють довше. У середньому лед-лампочки коштують 50-70 гривень. Не всім пенсіонерам така розкіш доступна. Тому програма дуже допоможе малозабезпеченим сім’ям: споживання електроенергії зменшиться, а отже й сума у платіжках теж буде меншою.

Обмін відбуватиметься у відділеннях «Укрпошти». Кожен українець віком від 18 років зможе обміняти п’ять лампочок розжарювання на п’ять лед-лампочок. Для зручності можна залишити заявку на порталі «Дія», а потім прийти на пошту і здійснити обмін.

Усього по країні планується обміняти 50 мільйонів старих лампочок на економки. Євросоюз уже погодився профінансувати заміну 30 мільйонів лампочок.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.