АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Коли в Україні повернуть обов’язковий техогляд авто: пояснення влади


6-01-2023, 19:00 |

Наприкінці минулого року в мережі з'явилася інформація про обов'язковий техогляд для некомерційних легкових автомобілів, який мав стартувати з 2023 року. В уряді пояснили, чи планують повертати техогляд.

 

Про це повідомили в Мінінфраструктури на запит ЗМІ.

У відомстві зазначили, що в Україні ініціюватимуть повернення обов’язкового техогляду для легкових автомобілів за однієї умови – у разі завершення війни. Поки йде війна – законодавство чіпати не будуть.

До всього – навіть після кінця війни на напрацювання та впровадження реформи потрібен час. Справа в тому, що раніше винесена на громадське обговорення редакція відповідного законопроекту, який передбачає повернення техогляду, вже не є актуальною.

Слід зазначити, що зобов’язання повернути техогляд для всього транспорту Україна взяла на себе відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС. Але вже перевищила певні європейські директиви кінцеві терміни імплементації цієї вимоги.

Однак в умовах війни повернення ТО було б невчасним та недоцільним рішенням. Як зазначають експерти, повернути обов’язковий техогляд цього року було б неможливо навіть за великого бажання, оскільки мережа сертифікованих техцентрів суттєво скоротилася.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які зміни чекають автомобілістів у 2023 році.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.