АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Чому попит на працівників з України зріс у Польщі у 10 разів?


27-01-2023, 17:00 |

Кількість запитів на українськомовних працівників перевищила тисячу, тоді як у минулі роки кількість не перевищувала 250. Максимальний попит почав формуватися із серпня 2022 року.

 

Останні півроку в Польщі значно зріс попит на працівників з України. На початку 2023 року тенденція збереглася,  пише today.ua.

У міжнародному агентстві Gremi Personal повідомили, що україномовні працівники почали мати максимальний попит із серпня 2022 року. Число таких запитів перевищило тисячу, тоді як у минулі роки кількість не перевищувала 250.

У період із січня по вересень у Польщі зареєстрували понад 10 тисяч українських компаній. Відповідні дані подали у звіті Польського Економічного інституту.

Загалом у країні понад 25 тисяч підприємств, де хоча б один із акціонерів – українська компанія. У Польщі багато українців намагаються працювати з українськими компаніями завдяки можливості не змінювати мовне середовище.

Голова департаменту рекрутації агентства Ганна Джоболда зазначила, що для наших співвітчизників це чудова можливість здобути хорошу посаду, працювати за кваліфікацією та без знання польської мови.

“У нашому агентстві є приклади співпраці з представниками військово-промислового сектора, які перенесли виробництво в Польщу з метою безпеки. Сподіваємося, що ми стаємо свідками нового тренду”, – зазначила аналітик.

Нагадаємо, що за офіційними даними після початку повномасштабної війни до Польщі виїхало понад мільйон українських біженців. Стільки ж тих, хто прибув до сусідньої країни до 24 лютого.

За словами Джоболди, запити українських бізнесів, які переїжджають до Польщі мають свою специфіку. Наприклад, український бізнес шукає менеджерів із продажу серед поляків чи українців, які добре знають польську мову. Але якщо робота не потребує зовнішньої комунікації, компанії шукають україномовний персонал.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.